{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pogledajte snimak vode iz česme nakon redukcije

3.10.2015. u 18:41
241
51
Pogledajte snimak vode iz česme nakon redukcije
241
 
Redukcije vode u noćnim satima u Kantonu Sarajevo i dalje su na snazi. Čitatelj portala Klix.ba snimio je kako izgleda voda koja teče iz česme nakon što voda dođe.
Snimak je napravljen u popodnevnim satima petka, 2. oktobra, a čitatelj iz Hotonja ističe kako ovo nije prvi put da je voda mutna i smeđe boje.

Voda u rezervoarima na izvorištima se pročišćava, ali upitno je šta se dešava kada nakon redukcija bude puštena.

Poseban problem je i zrak koji se nalazi u cijevima, a koji, kada voda dolazi, uzrokuje to da mjerači vode obrću mnogo brže nego kad ima vode, pa računi za vodu dolaze veći, od čega su se KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo ogradili kazavši kako računi neće biti umanjeni.

U toku noćnih sati, od 24:00 do 05:00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino Polje, Dobrinja, Saraj Polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare-Šip, Ciglane, Koševsko Brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar; Podhrastovi; Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća, Pogledine, Hrid, Bistrik, Mahmutovac, Turkušići i Hrasno Brdo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: