BiH
241

Pogledajte snimak vode iz česme nakon redukcije

Piše: M. N.
Redukcije vode u noćnim satima u Kantonu Sarajevo i dalje su na snazi. Čitatelj portala Klix.ba snimio je kako izgleda voda koja teče iz česme nakon što voda dođe.

Snimak je napravljen u popodnevnim satima petka, 2. oktobra, a čitatelj iz Hotonja ističe kako ovo nije prvi put da je voda mutna i smeđe boje.

Voda u rezervoarima na izvorištima se pročišćava, ali upitno je šta se dešava kada nakon redukcija bude puštena.

Poseban problem je i zrak koji se nalazi u cijevima, a koji, kada voda dolazi, uzrokuje to da mjerači vode obrću mnogo brže nego kad ima vode, pa računi za vodu dolaze veći, od čega su se KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo ogradili kazavši kako računi neće biti umanjeni.

U toku noćnih sati, od 24:00 do 05:00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino Polje, Dobrinja, Saraj Polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare-Šip, Ciglane, Koševsko Brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar; Podhrastovi; Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća, Pogledine, Hrid, Bistrik, Mahmutovac, Turkušići i Hrasno Brdo.