{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Redukcije vode u Kantonu Sarajevo i dalje na snazi

29.9.2015. u 09:40
17
80
Redukcije vode u Kantonu Sarajevo i dalje na snazi
17
Redukcije vode u Kantonu Sarajevo i dalje na snazi
Ilustracija (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Zbog popravljanja kvarova na vodovodnoj mreži danas će u određenim dijelovima grada ponovo doći do obustavljanja redovne isporuke vode.
U terminu od 09:00 do 16:00 sati doći će do prekida u vodosnabdijevanju sljedećih ulica: Azići, 13 Juna, Tukovi, Tepebašina, Bjelave, Provare, Mitra Šićura, Uglješići, Stara Ccsta, Faletići, Kovači, Asima Ferhatovića, Tuzlanska, Zije Dizdarevića, Humska, Ivanjska, Hamida Beširevića, Tahmišćina, Armaganuša, Pinje Bajraktara.

"Ovom prilikom apelujemo na naše cijenjene potrošače da vodu koriste što racionalnije, kako bi se osigurale dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo normalno vodosnabdijevanje", saopćili su iz KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

Vodosnabdijevanje u dnevnim satima postepeno se normalizuje u smislu smanjene potrošnje vode u zonama. Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina.

U toku noćnih sati, od 24:00 do 05:00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada; od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Čengić Vila, Alipašino Polje, Dobrinja, Saraj Polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare-Šip, Ciglane, Koševsko Brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar, Podhrastovi, Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća, Pogledine, Hrid, Bistrik, Mahmutovac, Turkušići i Hrasno Brdo.

Mobilni tim će danas pratiti stanje sa akumulacijama u rezervoarima i na glavnom izvorištu Sarajevsko polje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: