Komentari (282)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
apsolutno ne.
Post ne treba olaksavati jer to nije post. Cilj posta je da bude sto vrijedniji i u tome je nasa zrtva. Vrijedniji je post kad nesto radim nego kad prespavam. Drugo djeca slabo poste, zasto bi im uskracivali obrazovanje, trece iftar nije u 17h.
Postim od 4og razreda osnovne i završio sam master posteći svaki dan ramazana i nisam samo ja nego i većina moje raje. Bilo je iftara u učionici i na stadionu. To je davalo meni neku draž Zašto sad skraćivati čas ? Ne razumijem ako nisi u stanju da postis i pratiš nastavu ne moraš ni postiti. Pogrešan je signal koji se šalje mladima.
nasi jadni dusevni bjednici smo nemoj vjeru boje se ko bakterija antibiotika
Ne.
Apsolutno ne. Uostalom nastava najdulje moze trajati do 18:40, a iftar je u 19:16 i dalje. Logike bez.
Snjeguljice, što bi jednostavno kada može komplikovano? Jelde? Šta djeca gube ako po času izgube deset minuta koje gube i ovih dana kada im se čita oglas ili skupljaju pare za humanitarnu akciju ili naprave neki nered pa sve treba vratiti u red itd...itd... Kraći je dan i djeca žele postiti i zašto im ne olakšati. To su naša djeca, a i da su bila čija. Djeca su.
Onda treba, svima skratiti radno vrijeme, nije mi jadna ova odluka, ko može neka posti ko ne može neka, sr ne prenemaže, mi smo postili i radili i u ratu i prije rata, seljaci u njivama, to je nijet, ili jesi ili nisi, šta pravite cirkus, dozla da je toplotni udar ili nešto pa da, se, skrate, šta ovo znači
daa
Sve treba poštovati, ali ne zadirati s vjerskim u državno, razumijem tko je i gdje većina, ali pita li se itko ima li i drugačijih, kao da su rijetki upućeni da je i katolicima i pravoslavcima trenutno korizma, gdje se isto odriču nečega ili poste, ili nešto slično, ako se već moli za nešto građansko, nek tako i bude
Nikako i nikad
Neeeeerreee
kako li samo prosvjetari štimaju sebi, baš njih briga za djecu! čuj skraćenje časa. ako ovo prođe, sljedeće godine će biti da prosvjetari nikako ne rade za vrijeme ramazana, a tome onda nek se priključe i doktori i policija...što bi oni bili gori od prosvjetara!? Malo im ljetnji i zimski raspust i onolike plate i regresi i ostalo.
Ne podržavam....mi smo sekularna država
eres se zove republikom pa nije ni r od republike
Onda malo pročitaj ako već ne putuješ jer se u sekularnim državama podržava Ramazan, imaš Google ako ništa.
Ovi komentari su nase pravo stanje.Dobar dole komentar ima gdje kaze da je Bosnjo najveci islamofob i cini se da je tako.Dok cijeli svijet drzi se svog koliko moze i umije ne pustaju po cijenu svega Bosnjo neki glumi " ojropejca" al u biti mu sve smeta i nista ne odgovara dok u todjoj avliji sve sto mu je nametnuto sa osmjehom docekuje kao da je njegovo.Sami smo sebi najveci neprijatelji uvijek bili i ostali
Naš ambis nema dna. Selo gori, baba se češlja.
Ne slazem. Ova drzava treba biti sekularna.
Ako smo sekularna drzava onda ne... ipak je to dug period...kad da se nadoknadi...ionako su na tiktoku ne stignu ni djonove napravit
Vjeri i vjerskim obredima nije mjesto u skoli. Postoji kuca kao i vjerske ustanove gdje se ista moze praktikovati. Dosta je vise razdvajanje djece. Postilo se i u vrijeme kada smo mi isli u skolu pa nikome to nije pravilo problem. Postimo zbog samih sebe a ne zbog ovakvih stvari. Bolje da se potrudite i djeci pruzite kvalitetnije obrazovanje a da se manite ovih gluposti.