{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podržani principi Prijedloga zakona o sukobu interesa u Institucijama BiH

F
5.7.2012. u 19:41
0
4
Podržani principi Prijedloga zakona o sukobu interesa u Institucijama BiH
0
Podržani principi Prijedloga zakona o sukobu interesa u Institucijama BiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH podržao je na današnjoj sjednici principe Prijedloga zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, čiji su predlagači poslanici Milorad Živković, Nermina Zaimović-Uzunović i Niko Lozančić.
Podržani su i principi Prijedloga zakona o finansiranju političkih stranaka, koje su predložili poslanici Nermina Zaimović-Uzunović i Niko Lozančić.

Predstavnički dom podržao je inicijativu poslanice Dušanke Majkić da se na jednoj od narednih sjednica razatra "Analiza stanja u Ministarstvu vanjskih poslova BiH i diplomatsko-konzularnoj mreži BiH".

Zbog nedostatka entitetske većine na usalagašavanje Kolegiju upućeni su Izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH za 2011. godinu te inicijativa poslanice Nermine Ćemalović da se zaduži Vijeće ministara BiH da, posredstvom svog nadležnog ministarstva, osnuje komisiju za izbor teksta himne Bosne i Hercegovine, u kojoj će biti predstavnici oba doma Parlamentarne skupštine BiH te kulturni i javni radnici.

Prijedlog odluke za imenovanje članova Vijeća nacionalnih manjina BiH vraćen je nadležnoj komisiji da sačini novi prijedlog liste, uvažavajući mišljenja iznesena tokom današnje rasprave.

Prihvaćen je prijedlog zaključka o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za provođenje procedure imenovanja direktora i zamjenika direktora Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH, te data saglasnost za ratifikaciju jednog sporazuma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: