{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pod vodom oranice, kuće i firme u Rogatici

S
14.5.2014. u 14:15
23
13
Pod vodom oranice, kuće i firme u Rogatici
23
Na području Rogatice izlila se rijeka Rakitnica i poplavila zasijana polja, voda se ulila u podrume nekoliko kuća, a ugroženi su i proizvodni pogoni Prerade mesa "Vizion" i Fabrike drveta "Ikonić komerc".
Iz proizvodnih hala preduzeća "Vizion" radnici su evakuisali stoku i gotove suhomesnate proizvode, a bageri prave nasipe da se voda ne bi ulila u pogon za proizvodnju mesa.

Građevinske mašine angažovane su i na izgradnji nasipa oko kruga preduzeća "Ikonić komerc", a vlasnik Duško Ikonić kaže da je pod vodom već 15 dunuma zemljišta sa skladištem balvana i gotovih proizvoda.

"Ukoliko voda poraste još jedan metar, nećemo je moći spriječiti da poplavi i proizvodne pogone", rekao je Ikonić.

Na jednom mjestu, na oko kilometar nizvodno od grada, voda se skoro izlila na magistralni put Rogatica – Ustiprača. Nekoliko malih mostova preko Rakitnice su poplavljeni, tako da su pojedina sela odsječena od svijeta.

Načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac rekao je da su ugroženi i rezerovari na izvorištu Zilićine, da se voda u gradskom vodovodu muti i da će biti neupotrebljiva za piće.

"Iako je ovo nezapamćena poplava, apelujemo da nam Vlada i Vode Srpske pomognu u o realizaciji projekta regulisanja rijeke Rakitnice koja nam u poplavama čini ogromne štete svake godine", naveo je Puhalac.

Opštinski štab civilne zaštite je u stalnom zasjedanju i prati razvoj situacije.

Rogatičani se pribojavaju da s obzirom na prognoze kiša neće prestati i narednih dana ne budu poplavljene i kuće koje su najbliže koritu rijeke Rakitnice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: