|

Počeo sastanak u Mostaru, "šestorka" optimistična

Počeo sastanak u Mostaru, "šestorka" optimistična
0
F
FENA
20.11.2012. u 12:28
13
komentara
0

dijeljenja
Počeo sastanak u Mostaru, "šestorka" optimistična
Uoči današnjeg sastanka vladajuće "šestorke" predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija kazao je u izjavi za novinare u Mostaru kako očekuje da se konačno podvuče crta pod Mapu puta iz Bruxellesa te da se provedu one stvari koje su dogovorene u Bruxellesu i da se vidi postoji li politička volja među sudionicima sastanka da se to zaista i uradi.
"Očekujem da ćemo krenuti naprijed i da ćemo se dogovoriti o tome da zaista ozbiljno krenemo raditi poslije ovih izbornih zavrzlama koje su bile", dodao je on.

Što se tiče posljednjih dogovora s Međunarodnim monetarnim fondom, predsjednik SDP-a je naglasio kako je jako važno da se u jednom političkom miru dođe do sva tri proračuna, BiH i oba entiteta, kako bi se zaista iduće godine moglo krenuti ekonomskim putem.

"Očekujem da će na stolu biti i sporazum SNSD-a i SDP-a da ćemo biti u mogućnosti da preciziramo stvari koje su tu stajale te da dobijemo podršku, ne samo za sporazum, već da se kreira jedna atmosfera da se ljudi počnu baviti onim što im je posao", istaknuo je Lagumdžija.

Dodao je kako se nada da će oni koji još uvijek raznim procesualnim načinima žele da ostanu u vlasti, priznati volju parlamentarne većine i biti časna opozicija.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović istaknuo je kako je važnije ono što se dogovori nego što se potpiše, jer po njegovom mišljenju, "imamo i previše potpisanog, a nerealiziranog"

"Ja s optimizmom očekujem da ćemo se dogovoriti oko presude Sejdić-Finci i da ćemo danas dogovoriti ključni okvir tako da možemo s puno više optimizma očekivati vrlo skoro u parlamentu raspravu oko izmjena ustava koji će osigurati da predstavnici jednog naroda drugom ne biraju predstavnike ni u Predsjedništvu, a ni u Domu naroda, te da dobijemo ono što od nas očekuje sama presuda", naglasio je Čović.

Istaknuo je kako također, očekuje dogovor da vlast konačno počne funkcionirati, kako na razini Vijeća ministara BiH tako i na razini Vlade FBiH, čime se po njegovim riječima, stvaraju preduvjeti da se otvoreno krene u stabiliziranje socijalno-ekonomskih i političkih prilika.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić naglasio je kako očekuje da će se na sastanku voditi konstruktivni razgovori, čime će se stvoriti preduvjeti za ekonomiju, europske integracije i svaki drugi napredak BiH.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...