|

Sastanak Radončić-Čović: Implementirati vlast na svim nivoima

Sastanak Radončić-Čović: Implementirati vlast na svim nivoima
0
F
FENA
15.11.2012. u 19:54
8
komentara
0

dijeljenja
Sastanak Radončić-Čović: Implementirati vlast na svim nivoima
Savez za bolju budućnost BiH (SBB BiH) bio je danas u Sarajevu domaćin delegaciji Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH), a razgovaralo se o više tema u kontekstu pripreme sastanka šest predsjednika stranaka 20. novembra u Mostaru.
Predsjednik SBBBiH Fahrudin Radončić je u izjavi medijima istakao da je sastanak bio vrlo uspješan i konstruktivan.

"Dvije političke stranke od početka osnivanja SBB BiH imaju vrlo iskren, principijelan dijalog gdje ne moramo uvijek da se složimo, ali smo uvjereni da sa našim idejama i konceptom radimo u najboljem interesu BiH“, kazao je Radončić.

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović je izrazio zadovoljstvo što su dvije delegacije imale priliku razgovarati o svemu što opterećuje odnose u BiH, a u kontekstu pripreme sastanka "šestorke“ u Mostaru, te ujedno da osnaže kvalitetan odnos između dviju stranaka.

Spomenuto je i ono što je potrebno uraditi vezano za Mapu puta, a jedna od tema sastanka „šestorke“ bit će vjerovatno i presuda „Sejdić- Finci“.

„Mislim da ćemo ponuditi vrlo jasan režim aktivnosti koji trebamo napraviti i oko izbora članova Predsjedništva i Doma naroda. U vezi Doma naroda mislim da smo blizu dogovora koji možemo napraviti, a drugu temu da ostavimo bar na načelima, koja bi trebala biti vodilja kako to uraditi u što kraćem periodu“, izjavio je Čović.

Također izuzetno važna tema, kako je dodao, jeste i rekonstrukcija Vlade Federacije BiH u nastojanju da ovaj entitet prevaziđe blokade i počne tražiti rješenja za tešku ekonomsku i socijalnu situaciju. Tu su i neki drugi problemi, te sporazumi koji su potpisivani između drugih stranaka.

„Konkretno dali smo načelnu podršku tom sporazumu tako da mislim da on neće biti posebna tema na razgovorima u Mostaru jer apsolutno potpora za takav sporazum postoji, pitanje je kako to implementirati u cjelini jer ima puno tema i trebat će vrijeme i uključenost mnogih naših ekspreta kako bi što prije riješili pravna, gospodarska i druga pitanja“, dodao je Čović.

Po njegovim riječima, delegacije dvije stranke danas su razmjenile i mišljenja o tome kako vide uređenje Mostra i iskazali potrebu da se i tu što prije nađe rješenje.

"Dogovorili smo i ono što trebamo raditi jednim drugim intenzitetom od onog što smo radili zadnjih godinu dana, a posebno kad je u pitanju pokretanja biznisa u BiH“, naglasio je Ćović.

Što se tiče kadrovskih promjena, prokomentirao je Čović, šest stranaka treba poslati jasnu poruku da idemo zajedno implementirati vlast na svim nivoima.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...