Komentari (126)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U poslednjoj Jugoslaviji,zvanicni jezik je bio srpsko-hrvatski. Onda su Muslimani dobili nacionalni status,sto je glupo,jer valjda ima i Bosnjaka ateista? I sad Bosnjaci govorr bosanskim jezikom?!U zemlji u kojoj se gradjansko ne prepoznaje pa i logicno nema Bosanaca,osim u vicevima. Kad bi vi sami znali sta hocete,bilo bi vam lakse.Ali,ne ,jedino znate sta necete.
nemojte se buniti za jednu vrstu diskriminacije a opravdavati drugu. ovamo smeta što diskriminišu bošnjake a ujedno diskriminišete sve ostale građane u BiH, uključujući rome, jevreje, lgbt pa sve ostale
Bošnjački jezik ne postoji, on je izmišljen zbog politike, postoje samo srpski i hrvatski jezik! Pozz
dodik govori cisti bosanski jezik ito bolje od bakira
aha...poceli smo sa jezikom opet...cudno je da se svi razumijemo...ali nikako da razumijemo
@OOgledalce moliću jedan ČAJ ...... ;-))
nisam vas razumjela....ima li tumaca u blizini
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Za sve to je Alija Izetbegović kriv, a sin mu samo nastavio da dijeli BiH.
Kad su se birali Srbi za Dom naroda lijepo SDA u Narodnoj Skupstini izglasa da SNSD dobije 4 mjesta od mogucih 5.Jel se moglo to tada usloviti ovim.Licemjerno je da sada Dugokosi Ramiz Salkic prica bilo sta.
jeli ovo danas ima najvise srba na klix?
kakav pokvaren narod u rs. hoce da drugima biraju kako da se njihov jezik zove. to je ako ista sto svaki narod ima pravo, da se zovu kako hoce i da zovu svoj jezik kako hoce.
Po ustavu Srpske Rwpublike, zvanicni jezici su jezik srpskog, hrvatskog i bosnjackog naroda...dakle srpski, hrvatski i bosnjacki jezik...Dovidjenja prijatno
svi mi pričamo bosanskim, npr odeš u srbiju ili hrvatsku, počneš pričati odmah znaju da si bosanac, čak i mileta u srbiji zovu bosanac
@birdy Pa kako pričaju ljudi na zapadu Srbije i dole u Metkoviću u Hrvatskoj, potpuno isti dijalekat. Kakve veze ima dijalekat odnosno naglasak sa jezikom. Ima samo za vas koji na silu hoćete i jezik i državu i vlastiti identitet.
ti si ljudino glupan na kvadrat...
Danasnji kako da danas nazivaju "Bosanski jezik" je tadasnji u Jugoslaviji koristeni danas vise ne postojeci Hrvatsko/Srpski ili Srpsko/Hrvatski ali u stvari vise srpski nego hrvatski. Kao sto vec rekoh, ne postojeci jezik. Prema ovoj cinjenici taj jezik koji se zeli pricati ne postoji.
Jezik koji su učili roditelji ove djece, sada uče i njihova djeca, a znaju oni dobro koji je to jezik. Nema logike da se jezik zove prema nekom geografskom pojmu, onda bi ovi u Mostaru ladno mogli tražiti hercegovački jezik.
Fasisticki rezim u genocidnom entitetu nastavlja sa etnickim progonom neSrba. Je li ovo tolerancija na koju se poziva laktaski vepar Dodenko?
@gargantua: Koje drzave? Onu koju taj isti vepar ne priznaje, koja je za njega pacijent koji umire laganom smrcu, za koga sam ja Musliman a ne Bosnjak? Je li tu drzavu? Zapamtite i ti, i Mile, i svi vama slicni ... '92 nismo znali ko smo, sta smo, jer nam je pedeset i kusur godina bila soljena pamet u Jugoslaviji, a uspjeli smo izaci na kraj. Danas kad smo svjesni identiteta, kad imamo SVOJU drzavu i nakoliko toliko nenaplacenih racuna, ne bio mu u kozi ko krene na BIH.
Da bi ste razumjeli u kakvom stanju se nalazi moral u RSu evo dva podatka, za zadrugu se prijavilo iz RSa 53.826 likova i likuša, a u prvi razred je upisano 9.293 dijete.
@The Maniac 1987 A u Zvezdama Granda svaki drugi takmičar Bošnjak,kako to objasnit?
@Pupak2 .....Zadruga i ZG , ko da porediš pornhub i MTV
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ma ništa; samo zvanično proglasiti srpski jezik srbijanskim, pa ćete vidjeti reakciju.
@atakop Ne znam sta treba uraditi, mozda treba svima na celu istetovirati, da bi imbecili kao ti skontali da narod i nacija nisu isto. Srbin, Hrvat i Bosnjak nisu narodi vec nacija, a svi pripadamo narodu juznih slavena. Jezik jeste vezan za narod, zato i svi nasi jezici pripadaju istoj grupi jezika, sto ne znaci da se mora jezik zvati po naciji. Utuvite u glavu vise jednom!
@radava Sad vidim koliko je srbijanaca na Klixu.