{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH

F
25.7.2013. u 10:33
0
17
Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH
0
Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine počela je danas u Sarajevu, a jedna od tačaka dnevnog reda je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona Bosne i Hercegovine o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Izmjenama i dopunama Zakona, između ostaloga, uvodi se specijalizirana stručna obuka za određeni broj zavodskih službenika koji će raditi sa stranim zatvorenicima s ciljem boljeg razumijevanja i pružanja pomoći za uspješnije rješavanje njihovih problema.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, čiji je predlagač poslanica Nermina Zaimović-Uzunović te Prijedlog zakona o volontiranju čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Bit će razmatran i Izvještaj Zajedničke komisije oba doma o usaglašavanju teksta Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera te Izvještaj o radu Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije za 2012. godinu.

Na dnevnom redu je i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Mišljenju Ustavnopravne komisije o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Informaciji o radu Tužilaštva BiH za 2012. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: