BiH
2

Danas sjednica Predstavničkog doma PSBiH

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) održat će danas 49. redovnu sjednicu na kojoj će, između ostalog, razmatrati Prijedlog zakona o programu zaštite svjedoka u BiH čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona BiH o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera kao i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o krivičnom postupku BiH.

Poslanici bi trebali razmatrati i Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2012. godinu, Godišnji izvještaj Centralne banke BiH za 2012., Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi BiH u 2012. kao i Izvještaj o radu Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava osoba nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud BiH, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom BiH ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica BiH ili drugi sud u skladu sa zakonom BiH za 2012.

Bit će razmatran i Izvještaj o provođenju zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije BiH u 2012. i Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH za prošlu godinu.

Pred poslanicima će se naći i Informacija o radu Tužilaštva BiH za prošlu godinu kao i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu rezolucije o osudi zločina genocida u Srebrenici čiji su predlagači poslanici Azra Hadžiahmetović i Beriz Belkić.

Sjednica počinje u 10.00 sati.