Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Upišite Elektrotehniku u Sarajevu ako vam fali depresije u zivotu
Provjereno
Problem je sto nemamo TAS u kojem si mogao danas imati dobru platu sa el. fakuktetom. TAS necemo ni imati dok se ne uvezemo sa susjednim drzavama jer takve firme traze sire trziste i jak obrazovni kadar.
Bolje učiti postavlajti pločice i laminat nego gubiti vrijeme i živce upisivati na ovo. Drzava je svakako izjednačila Univerzitete u selima jednakim ovima u gradovima pa fino od pločica i laminata kupite diplomu koja vam odgovara ako vam u životu zatreba.
Srpski (vucic) botovi preko 1000 i vise, su jako aktivni na klixu. Samo kliknite na ime i pogledaj te sve komentare od ti botova pa ce vam jasno biti. Nesmi se nista reci protiv vucic, srbiju, zvezdu, zadruga ili ako hvalis kosovo odmah pucaju ti minuse. Treba klix da intervenise podhitno sto prije, jer ovo je sramota za jednog portala, sebi dopustit da botovi sve manipulisu. Ko god ovo cita, molim javi te glavnim ljudima u klixu da reaguju odmah. Hvala vam :)
Mladi nargilaši su najzainteresaniji za upis na Višu uzaludnu.
Fakultet za sto brzi bijeg iz ove zabokrecine…
Fit u mostaru ove godine upisao 450 brucosa
zar mora biti slika iz kampusa u Banjaluci?
Fakultet, kome jos to treba na danasnjem uhljebstelastrvu
Za otici !
U Sarajevu bio rasprostranjen grafit: ko uci znace, ko krade imace 😁😂
Kompjuterske tehnologije / IT, to trebate upisati. Indijci rade za velike novce jer je obrazovni sistem kod nas zastario.
Zavrsio sam fakultet (Ing. Elek) drugi u generaciji i bez sstele vec 6 godina ne mohu naci posao, cak ni pripravnicki.
Nemoj predavati samo u elektroprivredu i elektroprenos. Tamo nećeš bez štele naći posao ni za 106 godina. Prijavi se u privatnu firmu za početak na milju, pa ćeš za 10 godina možda doći i do 2-3 milje plate. Iz iskustva pišem...
Ma u Travnik i lagano. E moja omladino
Upisite arhitekturu ako zelite da po zavrsetku radite za cca. 800 KM mjesecno. Sramotno je na sta je struka spala.
Hajd ne lupaj. Taj koji radi za 800 ne zna upaliti računar, a kamoli nesto projektovati. Placa se znanje a ne zvanje
Ne lupam. To je pocetna plata u 90% privatnih arhitektonskih firmi u Sarajevu za magistra arhitekture koji je tek zavrsio faks. Kroz par godina mozes doci do 1200-1400. Za 5-10 godina iskustva mozda od 1600 do 2000.
Elektrotehnika, masinstvo, gradjevina, IT, medicina plus dva jezika i vrata su vam otvorena sirom svijeta. Ovde nemate sta traziti.
Fakultet nije vise ni neophodan, ulazimo u vrijeme kada je bitan skill, a ne teorija. Primjer je recimo studiranje Informatike u Njemackoj. Ides u skolu do 19te, onda jos tri godine min. za bachelor, a da si sa 15 odlucio na Ausbildung za Fachinformatiker, imao bi do 18te godinu dvije prakse, i onda jos 4 godine staža dok ovaj zavrsi faks.
Medicinari dominiraju, samo ovi će se razočarat kad odu u Dojčland jer dok oni završe tamo će ekipe iz Turske, Rumunije, Bugarske, Sirije,Afganistana i Lampeduse uveliko da vladaju 😃