|

Pobjednici života: Poznati pobjednici festivala "Imate minut?"

Pobjednici života: Poznati pobjednici festivala "Imate minut?"
2
Klix.ba
26.11.2014. u 08:50
0
komentara
2

dijeljenja
1/18
2/18
3/18
4/18
5/18
6/18
7/18
8/18
9/18
10/18
11/18
12/18
13/18
14/18
15/18
16/18
17/18
18/18
U punoj sali Gradskog pozorišta "Jazavac" u Banjoj Luci održan je Drugi festival jednominutnog filma “Imate minut?”.
Na festivalu su se predstavila 24 filma koje su u potpunosti snimila djeca sa i bez poteškoća u sklopu projekta "Shvatite nas ozbiljno-govorimo o mogućnostima", a koji realizuje NVO Genesis Project u partnerstvu sa UNICEF-om BiH, USAID-om i Delegacijom Evropske komisije u BiH.

Nakon projekcije 24 filmova koje je žiri izabrao imeđu 108 filmova u 12 opština BiH, članovi žirija su nestrpljivim autoricama i autorima dodijelili nagrade za najbolje filmove u kategorijama.

Članica žirija Vesna Andree Zaimović nagradu za najbolji scenarij uručila je Katarini Šekarić iz Višegrada za film "7/7", Ajdin Čolić nagradu za najbolju režiju uručio je Ivoni Kenjić iz Vojkovića za film "Zabranjen pristup" dok je za ulogu u filmu "Kralj iz Posušja" nagradu Ivanu Josipu Stipiću uručila direktorica pozorišta "Jazavac" Dragana Marić u ime člana žirija glumca Ljubiše Savanovića, koji nije mogao prisustvovati dodjeli nagrada.

Član žirija fotograf Željko Budmir Keko dodijelio je nagradu publike u publici, a sa više od 5.000 pregeda zaslužio ju je film "Znakovi ljubavi" Anđele Pržulj iz Trnova. Prije Grand Prixa dodijeljena je i Specijalna nagrada žirija za film "Režiser" Mirhaba Šabića iz Bihaća.

Specijalnu nagradu je, kao i Grand Prix za najbolji film Harisu Mešanu iz Kupresa za film "Ja mogu" dodijelila predsjednica žirija i direktorica Međunarodnog festivala kratkog filma "Kratkofil" Darija Buzaković.

"Nastavite raditi ovako, odlično vam ide! Nama u žiriju bila je teška zadaća izdvojiti najbolje među najboljim, ali svi ste vi pobjednici života!", kazala je Darija Buzaković.

Festivalu su uz djecu - male filmadžije i njihove prijatelje, roditelje, nastavnike i publiku, prisustvovali i predstavnik UNICEF-a za BiH Ayman Abu Laban te Giulio Zanni, šef banjalučke kancelarije Evropske komisije u BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.