Film/TV
125

Film "Namjera" u režiji Zorana Ćatića u zvaničnoj konkurenciji festivala Filminute

Klix.ba
Film "Namjera" u režiji Zorana Ćatića i produkciji sIA eTV nalazi se u zvaničnoj konkurenciji festivala Filminute.

Inspiraciju za film dao je Adnan Hasanbegović kojem se i ovom prilikom zahvaljujemo.

Film je osvojio specijalnu nagradu UNICA za pomirenje među narodima na međunarodnom festivalu jednominutnog filma u Požegi (Hrvatska).

Pozivamo vas da podržite našeg predstavnika i glasate za ovaj kratki film (u desnom uglu odabrati film "The Intent", upisati e-mail adresu i kliknuti na Vote).

FILMINUTE je internacionalni jednominutni filmski festival koji pokušava da izazove režisere, umjetnike, animatore, dizajnere i kreativne producente da kreiraju i apliciraju sa najboljim jednominutnim filmovima na svijetu. Filminute je online festival koji možete pratiti na filminute web stranici, i traje od 1. do 30. Septembra 2014 godine.

Ove godine na Festivalu učestvuju režiseri i umjetnici iz 18 različitih država svijeta. Kompletnim trajanjem festivala, dakle kompletan mjesec septembar, publika može gledati, rangirati i komentirati te pomoći filmovima da osvoje Nagradu publike glasajući za pojedini film.

Internacionalni žiri festivala će dodijeliti nagradu za najbolji jednominutni film. Pored pomenutog, ovogodišnji FILMINUTE će dodijeliti i CINECOUP nagradu za jedan film u vrijednosti od 2.500 dolara.