Milorad Dodik
0

"Pobjeda pripada SNSD-u"

SRNA
Milorad Dodik (Foto: Arhiv)
Milorad Dodik (Foto: Arhiv)
Premijer RS-a Milorad Dodik rekao je da SNSD ide ka pobjedi i poručio okupljenim građanima da će se vidjeti 4. oktobra kao apsolutni pobjednici za Narodnu skupštinu RS, Predsjedništvo BiH iz RS i predsjednika RS, za koje su kandidati Nebojša Radmanović i on.

"Naša politika je prepoznatljiva, ona je politika kontituiteta, stabilnosti, razvoja RS do statusa RS. Djelovaćemo u okvirima Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali mi nismo oni koji će Dejtonski sporazum držati do kraja. Ako ga drugi odbacuju, nećemo ni mi biti jedini čuvari i tražit ćemo da se pitanje statusa u narednim godinama riješi", naglasio je Dodik.

On je naglasio da je iza ove vlasti koju predvodi SNSD  godine rezultata i uspjeha, te da se političari mjere po tome "šta su ostavili iza sebe, a ne po tome šta pričaju". 

"Mislim da mi imamo razloga da budemo ponosni zbog toga šta smo dali Republici Srpskoj kao partija i kao pojedinci. Mislim da je to prepoznato kod većine ljudi i zato idemo u ovu kampanju s optimizmom“, naveo je Dodik.

On je poručio  da je RS  "demokratska zemlja i da ona podrazumijeva mogućnosti svima da se kandiduju i takmiče". 

"Želimo svima uspjeh i sreću i da pokažemo demokratski potencijal RS", rekao je Dodik dodavši da je jedino sigurno da pobjeda pripada SNSD-u, te da bi sve ostalo moglo da izgleda kao karikatura.

Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović rekao je da borba za stabilnu i razvijenu RS  osnovni i potpuno jasan prioritet SNSD-a, a to znači mir, toleranciju, razumijevanje u BiH ali i širem regionu.
"SNSD je i u protekle četiri godine vrlo uspješno zastupao ovu tezu i djelomično je proveo u život. Nastavićemo tu bitku za uspješnu, razvijenu i sigurnu RS", poručio je kandidat SNSD-a za  člana Predsjedništva BiH. 		

Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić kazao je da za SNSD danas počinje jedan posao koji je samo jedna faza u djelovanju stranke koja traje već četiri godine  kroz predstavljanje vlasti u RS.

"Iza nas su četiri godine političke i institucionalne stabilnosti RS i ona treba i da nastavi tim putem. Prije toga, niz godina gledali smo RS sa nestabilnim vladama, parlamentima sa neefikasnim učinkom. RS ne treba ponavljanje tih vremena i vlade sastavljene od 10-15 posvađanih stranaka. SNSD nudi političku stabilnost“, ocijenio je Radojičić.

On je kazao da je iza RS četiri godine njenog razvoja i više od 275 miliona KM investiranih u zdravstvo, više od 85 miliona KM uloženih u škole, dodavši da to treba nastaviti.

"Preduslov za to je da imamo čvrstu i stabilnu vladu koju vodi SNSD, a ne posvađane koalicije 15-tak stranaka“, stav je Radojičića.

Potredsjednik SNSD-a Nikola Špirić poručio je da SNSD, na čelu sa Miloradom Dodikom, ima jasnu viziju i stabilno vođstvo i da je to ono što građanima RS treba u narednom periodu.

"Sve iza nas, ono što predstavlja opoziciju je politička 'andrmolja', koju će građani poslati tamo gdje i zaslužuju. Nažalost, moram da kažem da će ovo biti neravnopravna borba, jer ih je povela međunarodna zajednica i onda ostavila. Prvo im je rekla da su favoriti, pa im onda objavila rezultat da se pobjednici znaju. Tako i treba onima koji su odrasli u međunarodnom inkubatoru“, naveo je Škrbić.

On je poručio da građani biraju, a ne ambasade i ambasadori.