Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
KAD NE SMIJEMO IZACI U HILJADAMA NA PROTESTE, DABOGDA NAM KIFLA BILA 70KM. OVDJE OCIGLEDNO BEGOVSKI SE ZIVI, JER KAD OBIDJES SARAJEVO, SVAKI RESTORAN JE PUN, CIJENE NENORMALNE, ALI' OPET PUNO SVE. NAVECER NA CESTAMA SARAJEVA VRIJEDNOST AUTOMOBILA NA MILIONE IZADJE, A GORIVO NIKAD SKUPLJE... ZNACI NE SMIJEMO NA MASOVNE PROTESTE, NEK SE PISKE PO NAMA
Građani BiH trebaju izaći na proteste zbog prevelike administracije, bespotrebnih izmišljenih radnih mjesta... inflacija je zahvatila cijeli svijet, ne samo nas i mi je nikako nećemo moći zaustaviti i ublažiti. Ovoliko velik državni aparat je opterećenje razvijenim zemljama a ne našoj i slaboj privredi koju skoro i da nemamo.
Samo ka*aj i trpaj Bosnje glupe...30 godina sutimo
Iskreno, po meni bi ispracno bilo da se pogleda procentualni rast plata u privatnom tj realnom sektoru i na osnovu toga da se radi prilagodjavanje plata u javnom sektoru... Sve drugo nema smisla i logike.
nova vlast, ista muzika
Je li to oni koji pljuju po onim deugim sebi digli male plate ?
Samo je kod nas jos ambacija raditi u drzavnom sektoru, jer kao nudi neku sigurnost, mada i to se polako mijenja. Realno i taj drzavni sektor sa svojim platama upumpava novac u druge segmente privrede.
E sva im cast....
Da li ce ih to podstaci da pocnu raditi?
Hahahahahahah samo deri stoku. Dok oni sebi dizu plate mi samo sutimo.
5 % ili 500 KM daj ba što su to """""ONI"""" manji pametnjakoviči od """onih""" na većim nivoima
A ostalim radnicima ,njima nije inflacija ??
Ostali radnici (u privatnom sektoru) pregovaraju sa svojim poslodavcem o povisici plata. Zato postoje sindikati, a ako nisi clan, onda licno pregovaras sa poslodavcem o svojoj plati.
Samooo 5%? Oni zasluzuju makar 15%-20% na platu, oni rade, satrase se jadnicci…
Dakle na neto platu od: 2500 KM povecanje od 125 KM, 3000 KM povecanje od 150 KM a 3500 KM povecanje od 175 KM. Bruto je vise naravno. U svakom slucaju, skromni su u poredjenju sa drzavnim parlamentarcima…
Pa ja opet sebi 5%,a npr djeciji doplatak osto kakav je i bio,plate da i ne spominjem,penzije.Od iduceg mjeseca sve ima da se poveca i narodu,nemoj da opet gori predsjednistvo.
Moj druze, ovi nam mogu samo povecat agoniju. Nema napretka bez seljacke bune svih naroda i narodnosti Republike Bosne i Hercegovine
A realni sektor? Minimalna plata uvećana za 5% ?
U realnom sektoru zaposlenici pregovaraju sa svojim poslodavcem.