BiH
5

Picula pozdravio rezoluciju EP-a o BiH

FENA
Picula: Kakva je budućnost Evropske unije?
Picula: Kakva je budućnost Evropske unije?
Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula pozdravio je u četvrtak novu, pozitivnu rezoluciju Europskog parlamenta o napretku Bosne i Hercegovine za 2014. i skori početak primjene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. “Svake godine u ovo vrijeme Europski parlement donosi rezolucije o svim zemljama koje kucaju na vrata EU, a u slučaju Rezolucije o BiH ove godine postoji pravičan omjer između poticanja i onoga što bi trebalo mijenjati”, rekao je predsjednik izaslanstva EP-a za odnose s BiH i Kosovom Tonino Picula i pozdravio usvajanje Rezolucije o BiH u Strasbourgu prema njegovu priopćenju.

Posebno ga veseli skori početak primjene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH Europskoj uniji, koji stupa na snagu 1. lipnja.

"Pozdravljam poziv novim BiH vlastima da uvaže članstvo Hrvatske u EU odnosno, zadržavanje tradicionalne trgovine s RH, budući je Hrvatska samo u prvih 6 mjeseci članstva izgubila 220 miliona eura zbog odbijanja BiH da prilagodi svoj SSP", saopćio je Picula.

Picula je posebno zadovoljan jer je u rezoluciji uvažen njegov amandman kojim se nove čelnike u BiH poziva da slijede načela federalizma i subsidijarnosti te što je u rezoluciju ušla i uspostava RTV kanala na sva tri službena jezika.