{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Petrić: Nema nepravilnosti u brojanju glasova za Srebrenicu

S
17.10.2012. u 20:19
4
11
Petrić: Nema nepravilnosti u brojanju glasova za Srebrenicu
4
Petrić: Nema nepravilnosti u brojanju glasova za Srebrenicu
Branko Petrić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Branko Petrić negirao je tvrdnje člana CIK-a BiH Suada Arnautovića da postoje nepravilnosti kada je riječ o brojanju i verifikaciji glasačkih listića koji se tiču glasanja na lokalnim izborima u Srebrenici.
Petrić je rekao da se kompletna procedura provodi u skladu sa zakonom na isti način kao i na izborima 2006. i 2008. godine, i to za sve opštine u BiH.

"Ukoliko je nekome problem što se Zakon isto primjenjuje na sve to je već njegova stvar", rekao je Petrić Srni.

On je podsjetio da glasove broje isti timovi u Glavnom centru za brojanje i da niko od brojnih posmatrača – stranačkih, nevladinih i međunarodnih organizacija, ambasadora i predstavnika ambasada u BiH nikada nije imao nijednu primjedbu.

Petrić kaže da je Arnautovića neko žestoko naljutio i da sve to datira od 5. oktobra kada je pred CIK BiH naglo postavljen zahtjev da se za glasanje u Sreberenici ne primjenjuju neke oredbe Izbornog zakona i Pravilnika o glasanju.

"To tada nije prošlo i mi to sada slušamo svaki dan po nekoliko puta", rekao je Petrić.

Komentarišući današnje odgađanje sjednice CIK-a BiH, Petrić je pojasnio da je ona trebala da bude "tehnička" i da na njoj nije trebalo da bude riječi o Srebrenici, ali da je odgodio za sutra, jer je Arnautović uporno insistirao da se i to nađe na dnevnom redu.

Arnautović je danas rekao da je unutar CIK-a BiH došlo do oštrog razmimoilaženja u pogledu primjene metoda brojanja i verifikacije jednog broja nepotvrđenih /kovertiranih/ glasačkih listića za Srebrenicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: