Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Topli obrok je socijalisticka kategorija, s tim, da, eto, nije ukinut u novonastalim banana ex-yu drzavama. Nije ukinut najvjerovatnije jer je nemoguce ukinuti ga u strahu od socijalnih nemira, plate su toliko male, da kad bi jos to ukinuli, bolje da rade dzaba. Ja licno mislim da je to prava stvar, da ljudi imaju gdje da jedu, bilo da sami placaju, ili im se odbije od plate, neki bi stedili pa bi radili gladni. Licno mislim da je to jedna od stvari koja je bolja \"kod nas\" nego na zapadu. A i navika je cudna stvar. Takodje na zapadu ne postoje ni regresi, ni 13. plate, i slicne stvari. Socijalizam. Ali su plate vece.
Ovim sto rade u javnim ustanovama topli obroci su veći iz razloga što čovjek koji više sjedi treba da jede topliji topli obrog jer se ne zagrijava na drugi način, nešto sto je toplije trazi vise utrošene energije zato su im i veci topli obroci. Jednom rudaru treba dati hladni obrok što se u praksi i sprovodi. Zato ko hoce topliji topli obrok nek se ohladi.
Imam pitanje u vezi \"toplok obroka\" Ja radim u posti u becu i iako je ovo drzavna ustanova ne dobijam nikakve naknade uz redovnu platu. Vise puta procitam kako se u BiH daju te naknade ali sa kojim opravdanjem? Zar nije stvar obroka u toku radnog vremena licna stvar koju treba da plati uposlenik iz svog dzeba kao sto je to kod mene slucaj!? Bas cudno to sa naknadom za topli obrok, ja ga barem nisam imao niti u jednoj firmi. Pozdrav
A kako Kuzmanovic ima penziju od 5000KM? Ah ne on je jos u radnom odnosu, zaboravio sam iako izgleda ko mumija od 300 godina. Penzije u RS su jos manje. i posto ekonopmija cvjeta , nekima ca´k i smanjuju penzije.
moj stari ima penziju od 294km, al\' dzaba, opet postaru svaki mjasec ostavi 2km na kafu. naravno, ovaj to uzima bez imalo stida.