{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pećanac: Sarajevo neće biti grad ugodnog življenja za kriminalce

F
28.12.2012. u 14:44
0
15
Pećanac: Sarajevo neće biti grad ugodnog življenja za kriminalce
0
Pećanac: Sarajevo neće biti grad ugodnog življenja za kriminalce
Stepen sigurnosti u Kantonu Sarajevo je bolji u ovom trenutku nego što je bio, ali ni blizu onoga što mi želimo, a želimo više i želimo bolje, rekao je na današnjem druženju s novinarima Nermin Pećanac, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
Pećanac je naglasio da Sarajevo ima dobru, iskusnu i stručnu policiju, "a ono što treba jest dobra logistika od svih institucija vlasti, što će u narednom periodu biti prioritetni zadatak MUP-a KS".

Ponovio je da pitanje sigurnosti nije samo pitanje Ministarstva sigurnosti, MUP-a KS, nego i drugih institucija. Za 2013. godinu je rekao da će prioritet biti obračun sa općim kriminalom, "a pogotovu obračun s privrednim kriminalom koji ruši temelje države i društva". Opet će se aktivirati i prikupljanje nelegalnog oružja i dobrovoljna predaja oružja.

"Ovaj menadžment će opravdati povjerenje građana, što je za ovu službu vrlo bitno i Sarajevo neće biti grad ugodnog življenja za kriminalce", rekao je Pećanac.

Predsjednik Sindikata policije KS-a Nedžib Đozić je rekao kako je 2012. za Sindikat bila jako važna jer "smo pokazali kakav treba da bude sindikalni rad i šta sindikat treba da uradi da bi se izborio za svoja prava".

"Mi se vraćamo sa ulice u institucije sistema gdje ćemo zahtijevati svoja prava, bolje uslove za rad kako policije tako i namještenika, a sa ministrom Pećancem imamo šanse da se izborimo za ono što je želja svakog uposlenog u MUP-u", rekao je Đozić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: