BiH
0

Pećanac povlači ostavku kako bi se izborio za prava uposlenika MUP-a

Klix.ba
Nermin Pećanac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nermin Pećanac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što uposlenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo ni danas nije isplaćena plata, ministar Nermin Pećanac oglasio se reakcijom u kojoj protestuje zbog ovog kašnjenja te poručuje da povlači odluku o ostavci.

"Oštro protestujem zbog načina na koji su Ministarstvo finansija Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom Kozadrom po ko zna koji put izigrali povjerenje uposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kojima ni danas nije isplaćena plata. Na ovaj način u pitanje se dovodi egzistencija uposlenih u MUP-u Kantona Sarajevo, kao i egzistencija drugih budžetskih korisnika, što predstavlja svojevrsnu zloupotrebu od strane ministra finansija i Ministarstva finansija Kantona Sarajevo", poručio je Pećanac i pozvao Kantonalno tužilaštvo, finansijsku policiju i budžetsku inspekciju da izvrše kontrolu nad radom i poslovanjem Ministarstva finansija Kantona Sarajevo.

"U isto vrijeme kao ministar unutrašnjih poslova javno povlačim svoju ostavku kako bih dao puni doprinos u obračunu sa svima onima koji ugrožavaju egzistenciju uposlenika MUP-a KS, kao i ostalih budžetskih korisnika. Nakon toga, moja ostavka će biti na raspolaganju i bit će neopoziva", navodi ministar unutrašnjih poslova KS.

Podsjetimo, Pećanac je ostavku dao 24. aprila.