BiH
0

Uposlenici MUP-a KS još nisu dobili aprilsku plaću, Pećanac će tražiti istragu Tužilaštva BiH

Piše: Nedžad Jamaković
Nermin Pećanac (Foto: Klix.ba)
Nermin Pećanac (Foto: Klix.ba)
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo ni danas nisu dobili plaću za april, iako je ministar unutrašnjih poslova KS Nermin Pećanac prije dva dana uputio zahtjev Vladi KS da plaće budu isplaćene najkasnije danas.

Ministar Pećanac se prije dva dana takvim zahtjevom obratio premijeru KS Suadu Zeljkoviću i ministru finansija KS Muhamedu Kozadri, nakon čega ga oni nisu ni kontaktirali, što smatra nedostatkom njihove volje da sarađuju sa MUP-om KS.

"Već danas sam poslao novi zahtjev premijeru KS, a to je da ubuduće dobijam dnevni izvještaj o prihodima i rashodima u Kantonu, kako bih imao uvid u to ima li ili nema novca u budžetu. Također, tražit ću od državnog Tužilaštva da preispita poslove Ministarstva finansija KS, trezora, kao i tokove novca u Kantonu, upravo zbog ovakvih stvari, jer smatram da je policija dovedena u situaciju da bude talac političkih nesuglasica parlamentarne većine. Odnosno, policija štiti one koji ugrožavaju njenu egzistenciju. Moja uloga kao ministra je da to ne dozvolim i da službenicima policije, koji profesionalno obavljaju svoj posao, osiguram normalne uslove za rad", kazao je Pećanac za Klix.ba.

Pokušali smo dobiti odgovor od premijera KS Suada Zeljkovića, ali on nije želio dati svoj komentar.