BiH
8

Vlada KS u rasulu: Ministri Nermin Pećanac i Zlatko Petrović podnijeli ostavke

Piše: E. G.
Ministar unutarnjih poslova Nermin Pećanac i ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatko Petrović su danas podnijeli ostavke na te funkcije.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio i Pećanac. Razlog zbog kojeg je odlučio da više ne bude na čelu Ministarstva unutarnjih poslova je ponajviše miješanje zakonodavne u izvršnu vlast te "jutrošnja demonstracija primitivizma". Pećanac nije želio govoriti o detaljima.

"Ja sam dijete ovog grada, rođen sam u ovom gradu i volim ovaj grad. Nikad nisam došao da nešto radim da bi nešto uzeo, već da bi dao. Trpiti neke stvari ne mogu, to ide ispod moga nivoa. Oni koji su intelektualno inferiorniji deset puta od mene ne mogu voditi i komandovati ovom Vladom", kazao je Pećanac za Klix.ba.

On je dodao i to da će obavljati poslove ministra unutarnjih poslova u punom kapacitetu sve dok ne bude konačno razriješen dužnosti.

Razlozi ostavke dvojice ministara, kako nezvanično saznajemo, su sukobi na relaciji SDU-SDA u vezi sa upravnim odborima u javnim preduzećima i institucijama u Kantonu Sarajevo, koji su najvjerovatnije eskalirali tokom današnje sjednice Vlade KS.

Nermin Pećanac je imenovan za ministra u Vladi KS 21. novembra prošle godine, a Zlatko Petrović je na funkciji ministra od imenovanje Vlade nakon prošlih općih izbora.