BiH
0

PDP: Nedovoljno se ulagalo u banjalučka sela

FENA
Sela u okolini Banje Luke mnogo više liče na sela u zabačenim područjima, nego na sela u neposrednoj blizini najvećeg grada RS-a, rekao je danas nosilac odborničke liste PDP-a za Skupštinu grada Banja Luka Branislav Borenović.

On je na predizbornom skupu stranke u Verićima kod Banje Luke naglasio da je neophodno više ulaganja u ruralne dijelove.

"Najvažnije je ljudima u ruralnim područjima grada Banje Luke, ponuditi kvalitetnu i dobru otkupnu cijenu njihovih poljoprivrednih proizvoda, na bazi čega će se oni, zaista, moći baviti poljoprivrednom proizvodnjom", naglasio je Borenović.

Kandidat PDP-a za odbornika u Skupštini grada Tomislav Grabovica istakao je da će pokušati da Verići dobiju adekvatno mjesto u raspodjeli sredstava iz Centra za razvoj sela.

"Promjenom aktuelne vlasti, gradonačelnika i odborničke većine, u Veriće ćemo uvesti drugačiji rad. Težit ćemo da se budžet rasporedi jednako na sve mjesne zajednice", rekao je Grabovica.

On je dodao da će ova stranka pokušati da otvori proizvodni pogon kako bi se riješio problem nezaposlenosti stanovnika ove regije.