{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PD BiH podržao izmjene zakona o SIPA-i

F
10.5.2012. u 21:26
0
2
PD BiH podržao izmjene zakona o SIPA-i
0
PD BiH podržao izmjene zakona o SIPA-i
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici podržao Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, kojim je definirano da je sjedište SIPA-e u Istočnom Sarajevu.
Razlog za donošenje ovog zakona proizilazi iz činjenice da je na području Istočnog Sarajeva izgrađen objekat za trajni smještaj SIPA-e.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o reviziji institucija BiH, čiji je predlagač poslanica SBB-a BiH Ismeta Dervoz, zbog nedostatka entitetske većine, upućen je Kolegiju Doma na usaglašavanje.

Danas nisu prihvaćeni zahtjevi poslanika Mladena Bosića, Darka Babalja, Borislava Bojića, Aleksandre Pandurević i Vesne Krstović-Spremo da se Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o Javnom radio-televizijskom sistemu BiH i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o Javnom radio-televizijskom servisu BiH razmatraju po hitnom postupku, te su upućeni u redovnu parlamentarnu proceduru.

Nakon današnjeg glasanja poslanika, više nije u proceduri Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o Tužilaštvu BiH, koji su predložili poslanici SNSD-a Drago Kalabić i SDS-a Darko Babalj.

Poslanici su, između ostalog, usvojili Izvještaj o aktivnostima Ureda za reviziju institucija BiH za 2011. godinu; Godišnji i Finansijski izvještaj Centralne banke BiH za 2011. godinu.

Usvojen je i Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju u 2011. godini, te Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: