{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Parlamentarci danas o upravljanju oduzetom imovinom

F
14.2.2013. u 07:59
0
3
Parlamentarci danas o upravljanju oduzetom imovinom
0
Parlamentarci danas o upravljanju oduzetom imovinom
Predstavnički dom BiH (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebalo da razmatra principe Prijedloga zakona o upravljanju imovinom privremeno i trajno oduzetom u krivičnom postupku u Sudu BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Prema predloženom zakonu, predviđeno je da poslove upravljanja imovinom obavlja Agencija za upravljanje imovinom privremeno i trajno oduzetom u krivičnom postupku prema odluci Suda o privremenom oduzimanju imovine i pravosnažnoj odluci o trajnom oduzimanju imovine.

Između ostalog, predviđeno je da sjedište Agencije bude u Sarajevu, a da njenim radom rukovodi direktor kojeg imenuje Vijeće ministara BiH na mandat od četiri godine.

Poslanici su principe predloženog zakona razmatrali i na prošloj sjednici Predstavničkog doma, ali je predloženi zakon tada vraćen nadležnoj parlamentarnoj komisiji na ponovno razmatranje.

Predviđeno je da poslanici razmatraju i principe Prijedloga zakona o izbjeglicama iz BiH, raseljenim osobama i povratnicima.

Trebali bi biti razmatrani principi prijedloga zakona o izmjenama i dopunama: Okvirnog zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju u BiH, Zakona o zaštiti novih sorti bilja u BiH, Zakona o krivičnom postupku BiH, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

Pred poslanicima bi se trebao naći i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o protuminskom djelovanju u BiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da bude i imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH, te razmatranje produženja mandata članu Upravnog odbora BHRT-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: