{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dom naroda PSBiH o izvršavanju međunarodnih ugovora

F
16.4.2013. u 08:09
4
3
Dom naroda PSBiH o izvršavanju međunarodnih ugovora
4
Dom naroda PSBiH o izvršavanju međunarodnih ugovora
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas u Sarajevu trebalo bi da razmatra zahtjev Vijeća ministara BiH da se Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora razmatra po hitnom postupku.
Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog ovog zakona s ciljem uvođenja hitne procedure i skraćivanja rokova za ratifikaciju kreditnih ugovora radi izbjegavanja financijskih posljedica po BiH.

Predloženim rješenjima propisan je hitan postupak ratifikacije međunarodnih ugovora koji se primjenjuje prilikom zaključivanja kreditnih aranžmana.

Delegati bi trebali razmatrati i zahtjev Vijeća ministara BiH da se Prijedlog zakona o dopuni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH razmatra po hitnom postupku. Izmjenom Zakona definirano je da nakon isteka četverogodišnjeg mandata operativni rukovoditelji mogu biti postavljeni samo na još jedan mandat.

Pred delegatima bi se trebali naći i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH, Zakona o osnivanju Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Također trebali bi biti razmatrani i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH kao i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o radu u institucijama BiH.

U prvom čitanju bi trebali biti razmatrani Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom postupku te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku pred Sudom BiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH; imenovanje člana Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa BiH iz reda ostalih; kao i prijedlog odluke o razrješenju člana Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: