Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U drzavnim institucijama zaposleno cca 28,000 . Otpusti pola to je 14,000 X cca prosjecna bruto plata 1200 KM ( a veca je garantujem ) dodjemo na cifru od 16,800.000 Km mjesecno ili 201.600.000 KM godisnje...vrlo jednostavno STO CE NAM MMF ili bilo sta drugo ????? Dajte svaki mjesec mali dio ovog privredi i rijesili ste nezaposlenost...e naravno ove uhljebe koje otpustite koji su naucili lezat dabogda da iko primi ali sta je tu je....
ukinuti institucije na kantonalnom, entitetskom, BD nivou.............znas koja bi to usteda bila........
dado888 - dobro te nisu obrisali. Tačna cifra koja bi se mogla uštedjeti racionalizacijom uhljeba je 328 milKM na federalnom nivou. O ostalim, vozila ,dnevnice i sve do mobilnih telefona slidećih 44 mil. KM itd!
ovo više stvarno nije normalno. pa zar je moguće da nešto ovako nije moglo proći? pa dokle više? postave te za direktora, sjebes firmu uzduž i poprijeko, milionski dug, završiš mandat, možda dva, u uz ogromnu platu, i nikom ništa. radnici nakon toga traže od naroda da plate njihove dugove za penziono a bivši direktor palamuda jajima i punim džepovima prelazi u drugu firmu da i nju sjebe. divota
Je li se parlament barem izjasnio sto nije prihvatio jedan normalan prijedlog. Koje je njihovo obrazlozenje da nesposobnjakovici i dalje upravljaju javnim preduzecima?
Kako da izglasaju za smjenu, kada su svi parlamentarci nesposobni. Da je po nekim normama svi ti koji su glavni u preduzecima koja posluju sa gubitkom godinama dali bi ostavku .
Sa SDA do bankrota!!!! :D
Pa nisu ludi da smijene podobne u svojim sponzorskim preduzećima, da se makar jedna hrabra ličnost nađe da bude organizator građanske neposlušnosti, drugog rješenja nema.
smijene samo neposlušne, ostali negativno posluju ali im i daju-dobro slušaju
eto vidis znaci upropastis sve i nema.otkaza. naravno drzavno.SDA nisti ovaj narod gore nego cetnici
Grebes im mater lopovsku
ALL I WANNA SAY THAT THEY REALLY CARE ABOUT US!!
moram li napisati ironija xD
Sta smjenit, jos ce ih bake nagradit sto stojicki cuvaju obraz sda u tim teskim uslovima slicnim kao u jami Breza
Bas be cudi , hahahahahahha
kako mi je samo ovo bilo neocekivano -.-