BiH
0

FOTO / Park zasadio osam novih lipa u šetalištu na lijevoj obali Miljacke

FENA
Osam novozasađenih mladih stabala lipe u šetalištu na lijevoj obali Miljacke u ulici Aleja lipa, doprinos su preduzeća "Park" današnjem obilježavanju 21. marta - Svjetskog dana zaštite šuma.

U sadnji novih osam stabala lipe zajedno s radnicima Parka učestovali su i studenti te profesori Šumarskog fakulteta u Sarajevu, kao i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, sa saradnicima.

"Iako preduzeće Park svakodnevno svojim radom daje doprinos na očuvanju prirode, zelenila, zelenih površina, drveća i slično, današnjom sadnjom novih mladih stabala, željela se još jednom naglasiti bitnost odnosa svih nas prema životnoj sredini i očuvanju ekologije u cjelini", kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP Park Aldijana Hamza.

Ističe kako je simbolična sadnja mladih stabala, na bitan ekološki datum, ujedno način da se građanima skrene pažnja da okolinu, zelenilo i zelene površine treba njegovati i čuvati svaki dan i stalno, jer su oni javno dobro svih nas.

Ovih dana preduzeće Park realizira i simboličnu akciju pod motom "Za ljepši grad" u kojoj je dosad, osim čišćenja javnih zelenih površina, izvršena i sadnja 4.500 komada sezonskog cvijeća na zelenim površinama uz Spomen obilježje ubijenoj djeci Sarajeva u Velikom parku, spomen ploču - Hakija Turajlić u Nedžarićima i Titovu biste u krugu bivše kasarne Maršal Tito.

Također, preduzeće upućuje apel građanima da zajedničkim snagama čuvamo i štitimo zelenilo i drveće.