Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Po starom ZOBS-u udarna rupa na kolovozu uredno označena može biti 24 sata ! Danas se kite kojekakvim zakonima i provjeravaju tehničku ispravnost vozila samo da bi sebi namirili lovu ! Što se kolovoza tiče ... Danas kopa Rad , pa zakrpi tu rupu poslije 3 mjeseca , i samo što su oni to fino završili dodže Vodovod ili PTT i izrovi istu rupu ,i onda opet nakon 3 mjeseca kad se ovi sjete i zakrpe dolazi Step i ugradžuje semafore! A mi kao iznenadženi odakle gužva ! Pa preko tih rupa se mora prelaziti 2km/h ili da kupimo svi traktore jer su livade mnogo udobnije Naravno da ih treba objediniti ! Valjda gore nemože biti od ovog javašluka !
Pored rada i Parka trebao bi se ujediniti i Vodovod, i da budu u direktnoj nadleznosti Grada kao sto je u ostalim gradovima Evrope.
treba pokrenuti privatna komunalna preduzeca ukinuti sadasnji monopol,odlagaliste komercijalizovati i da napokon imamo cist grad jer ovako se pretvaramo u najgrdju prljavstinu. svako naselje sebi odabere privatnika pa ako nisu zadovoljni daj drugog ,a ne ovako smetlje gdje god se okrenesh...
SAMO SE JOS U KABULU I ISLAMABADU I NARAVNO U NASEM TEHERANU ULICE CISTE OVAKO
Ovo je jedan od najboljih prijedloga koje sam ja cula, a odnosi se na uvodjenje restrikcija u ova krizna vremena. Kanton je, ocigledno\" u banani. Jos nisu donijel budzet. Troskovi su enormni. Finasiraju svo moguce i nemoguce; najvise Sarajevski kanton izdnaja u federalnio budzet i da nije toga Federacija bi davno bankrotirala. Rad je najgoere preduzece na podrucju kantona, a tose vidi po prljavom gradu koj je svakim danom zapusteniji. NIsu ga cak ocistili ni za danasnji drzavni praznik. Bijele ploce,postavljene, na carsiji se ne videa od prljavstine, a nedavno su postavlejne. Kao da su dobile patinu od starosti, ne one sprljavi kao sto su bile i proslo ljeto. Plocnici po Titovoj se, takodje ne razaznaju od prasine i zemlje. Smece na svoakoj strani. Da ne govorimo o ruznim trotoarima koji su u svakoj ulici drugaciji i prljaviji nego u drugoj. Ne moze se hodati od sljake koja je posuta zbog leda. Nikada je nece , kao ni do sada, ocistiti. Nadaju se da cje kisnica odnijeti.
covjek je skroz u pravu
Nisam odavno nista gluplje cula.... nek sebi smanje plate,manje kradu i sve ce biti za 5.....
sad ce dodik reci da je ovo bosnjacka prevara za ukidanje RS-a - danas ujedinjuju Rad i Park, a sutra BiH :-) kako rade, treba ih ukinuti, i njih i gras i toplane i vodovod (nemam vode danas pa sam ljut)
u pravu je pecanac, ne samo sto bi se smanjila administracija nego bi se i radna vozila i poslovi ciscenja mogli koordinirati iz jedne centrale. ekonomski fakultet u sa je godinama primao raju preko stele ili preko veze ili za pare, yebo njih i njihove kvazi analize
Najbolje bi bilo da politicari skresu kantonalne administrativne hahare, tj. sami sebe!
tako treba al neka jos mom direktoru javnog preduzeca sarajevski aerodrom bude plata 8.000. smanjio je sebi platu sa 9.300. a sto imamo najsuplje aerodromske taxe u regionu, nema veze. jos smo mi na budzetu kantona :):):)
eto drze oni ekonomistima predavanje... zafalilo politicarima izvora za kradju novca,pa bi i drzavne firme rusili i ujedinjavali,sve u cilju \"ustede\" drzavnog kapitala i investiranja u vlastite interese...