BiH
2

Pandurević: Zahtjev za smjenu Tadića je očajnički potez SNSD-a

FENA
Aleksandra Pandurević (Foto: Klix.ba)
Aleksandra Pandurević (Foto: Klix.ba)
Poslanica Srpske demokratske stranke (SDS) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Aleksandra Pandurević smatra da je zahtjev SNSD-a za smjenu predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjena Tadića očajnički potez.

"Nakon što im je jučer i danas propala inicijativa za smjenu sekretara Predstavničkog doma, pokušavaju dobiti na vremenu za trgovinu s partijama iz Federacije BiH", kaže Pandurević i dodaje da su se delegatu Kluba srpskog naroda u Domu naroda Staši Košarcu "zacaklile oči" pri pomisli da bi mogao preuzeti funkciju predsjedavajućeg Doma naroda.

"To je njihovo legitimno pravo i ako osiguraju većinu, fotelje su najmanji problem SDS-a, nama su problemi odobravanje kredita od 10 miliona KM za izgradnju 80 seoskih ambulanti u Republici Srpskoj u vrijeme kada su zdravstvene ustanove u RS-u dužne više od 350 miliona KM", kaže Pandurević.

Dodaje i da SDS brine što niko ne odgovara za aferu u kompaniji BIRAČ, kao i to da se sprema "nova krađa za izgradnju puta Prnjavor-Doboj", brine ih kaže i da nikada više nije bilo nezaposlenih u RS-u, kao i veliki dug RS-a te ističe da SNSD neće spriječiti SDS da o tome govori.

Na pitanje koje bi to stranke iz FBiH mogle podržati smjenu, Pandurević ističe da se ovdje bira između "proizvodnje krize" i zadovoljavanja ličnih interesa s predsjednikom RS-a i predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Dodala je da je na liderima u Federaciji BiH da pokažu ko je poslušnik Milorada Dodika.

Delagat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Staša Košarac (Savez nezavisnih socijaldemokrata - SNSD) pokrenuo je danas inicijativu da se u dnevni red naredne sjednice ovog doma uvrsti tačka o smjeni predsjedavajućeg Doma naroda Ognjena Tadića (Srpska demokratska stranka - SDS) s ove funkcije.