{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SNSD zatražio smjenu članova Vijeća ministara iz SDS-a

S
18.9.2013. u 13:23
0
2
SNSD zatražio smjenu članova Vijeća ministara iz SDS-a
0
SNSD zatražio smjenu članova Vijeća ministara iz SDS-a
Mirko Šarović (Foto: Klix.ba)
Klub poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH dostavio je danas predsjedavajućem Doma Denisu Bećiroviću inicijativu za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH, smjenom članova iz SDS-a.
Inicijativom se traži smjena ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, zamjenika ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirka Okolića i zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmile Mitrović.

"Klub poslanika SNSD smatra da ima opravdane razloge za smjenu ovih članova Vijeća ministara BiH, zbog neispunjenja programa, planova i obaveza preuzetih stupanjem na dužnost, kao i narušavanja međustranačkih dogovora koji su i doveli do njihovog imenovanja i nedovoljnog zastupanja interesa Republike Srpske u institucijama BiH", navodi se u inicijativi koju je potpisao predsjedavajući Kluba poslanika SNSD Drago Kalabić.

U inicijativi se dodaje da Klub poslanika SNSD preuzima odgovornost za zastupanje Republike Srpske u institucijama BiH u punom kapacitetu, jer zajednički nastup sa SDS se nije pokazao optimalnim i efikasnim.

"Molimo vas da ovu inicijativu hitno realizujete u skladu sa procedurama predviđenim za smjenu članova Vijeća ministra - rekonstrukcija Vijeća ministra BiH", stoji na kraju inicijative.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: