BiH
8

Pandurević: SNSD dobro trguje samo za lične interese

FENA
Aleksandra Pandurević (Foto: Klix.ba)
Aleksandra Pandurević (Foto: Klix.ba)
Poslanica SDS u Parlamentarnoj skupštini BiH Aleksandra Pandurević rekla je danas da je ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Željko Kovačević trebao da podnese ostavku, jer preduzeće "Energoinvest - Rasklopna oprema" (RAOP) u Istočnom Sarajevu sutra ide u stečaj, a otpušen je 171 radnik.

"Pokazalo se da je Vladi prioritet bio da zakrpi budžetske rupe i naplati poreze, zaposli familiju i zetove ministara, a ne da od kupca imovine RAOP-a zatraži da preuzme i radnike", kazala je ona na stranačkoj konferenciji za novinare u Istočnoj Ilidži.

"Do sada su nam pričali kako su Rusi kupili RAOP, a sada vidimo da su oni kupili samo imovinu RAOP-a, bez obaveze prema radnicima", istakla je Pandurević, navodeći da sada kada su radnici otpušteni, od RAOP-a je ostalo samo ime i direktor, tako da u stečajnom postupku mogu "prodati" samo direktora.

Ona podsjeća da je, 2007.godine, na računu bilo na raspolaganju 1,6 milijardi KM od privatizacije.

"Da su samo onaj novac koji su oprali i ukrali preko Olimpijskog centra Jahorina, koji su također uništili, uložili u FAMOS i RAOP danas bi ovdje imali sasvim drugačiju sliku privrede", ustvrdila je Pandurević.

SNSD, navela je, dobro trguje samo za lične interese svojih funkcionera, ali za interese RS to ne zna da radi, pa su RS u Sarajevu doveli u poziciju ucjenjene strane koja je izgubila svaki uticaj.

Ona je zaključila da je RS potrebna zdrava privreda koja će svima omogućiti da pristojno žive, a ne privreda u kojoj će posla biti samo za rodbinu ministara.