Komentari (115)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ili sjecite preko koljena silom ili pustite nas da se pobijemo ko ljudi, ovako da se nadmudrujete sa "nasim" nema o toga nista...i pametniji su ovjde zapinjali u ovom zivom blatu
Sejdić Finci ima da se sprovedu milom il silom čitaj šta kaže to pod 1
Sve pohvale Bakiru da u ovo sve uključuje i Nerku,Fahru,Dinu,Pedju dakle nema izgovora i vađenja svi da doprinesu,a jok palamudit iz opozicije
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Bosna ne može imati jedan čovjek jedan glas jer vodi ka preglasavanju 2 naroda, a zbog toga je i vođen rat. Jedan čovjek jedan glas može svugdje ali u Bosni ne može.
mogao bi da su Bošnjaci katolici, onda bi vrlo rado pustili njih i Hrvate da preglasavaju Srbe.. ovako ne daju
Covic pokrenuo pitanje izbornog zakona misleci da ce time dobiti hrvatskog predstavnika po njegovoj zelji...medjutim, time je pokrenuo lavinu medjunarodnog angazovanja s ciljem promjene izbornog zakona u BiH bez etnickog prefiksa..sta da kazemo mi koji se zalazemo za gradjansku drzavu...hvala Covicu!
BiH je imala povoljan vjetar i pomoć zapada, ali odbacivanjem svih mogućih dogovora taj vjetar je jako oslabio, kao i pomoć. Naša lijepa , korumpirana elita nije iskoristila pozitvne signale zapada, kojih je sve manje. Tako će biti i sa ovim angažmanom i pokušajem za bilo kakav dogovor koji će zaustaviti međusobna optuživanja i omogućiti pozitivan iskorak. Ali
Svi se problemi rješavaju ukoliko se umjesto "člana predsjedništva iz reda naroda" navede "pretstavnik naroda". Hrvate, npr, može da pretstavlja i Sejdić, i Finci, i Komšić, ako ga Hrvati izaberu. Tog istog Komšića mogu Bošnjaci birati za svog pretstavnika, ako misle da je veći Bošnjak od Bakira. A mogu i Sejdića.
Apsurd je da, po sadašnjem tumačenju Ustava, ne mogu biti 2 osobe, koje se izjašnjavaju kao Bošnjaci, ali Bošnjaci mogu birati 2 člana. Nije li to malo nelogično i za one najveće zagovornike "Građanske BiH".
Drugim rijecima briga njih za narode u BIH
U BiH su samo dvije stvari nepromjenjive: Dejtonski sporazum i Halid Genjac.
Kome nije jasno da je Bosna ostala kao drzava pod uvjetom da 3 naroda ako se jedan ne slozi nema donosenja odluke. Onaj koji radi da makne jedan od naroda ili oba radi na rusenju BiH. Amerika je ostala iza. Kina i Rusija su im pokazali prvo u Siriji i Iraku drugo u Afganistanu.
napravite vi da su fer izbori, da nema muljaze, pa ako narod opet izabere (u sta opravdano sumnjamo) SDA-HDZ-SNSD, bacite fino atomsku i naselite ovo nekim novozelandjanima za jedno 80-90 godina.. a ako na fer izborima narod izabere druge, normalne, s njima cete lako dogovorit sve reforme..
Svi putevi vode ka dvije nezavisne gradjanske države: Republika srpska i Republika Bosna (novi naziv za FBiH)
Ne brini, možete vi i dalje biti Hercegovci, ali ćete biti i Bosanci jer drzava će se tako zvati kada većina odluci. Nema smisla da se drzava zove Bosna i Hercegovina. Nisu to dvije države ili nacije koje su se ujedinile. Prema tome logičnije, jednostavnije, bolje i ispravnije je Republika Bosna.
Vasa klima, vaše rijeke? Sve je to svačije. A šta je to južnjački izgovor? I čuj temperament. Kao da smo udaljeni stotine i stotine kilometara. Malo smo se previše umislili da smo nešto posebno.
Ne znam na osnovu ceka Ameri zele ostvariti svoje ciljeve, nemaju nikakvu realnu moc ni utjecaj u BH. Ulozi nekoliko desetaka milijardi dolara u BH pa ces onda dobiti spremnost na suradnju i reforme.
Sve ovo što piše će sutra biti sve drugačije. Jučer su pisali kako Palmer dolazi nema promjene izbornog zakona, kad ono danas se mijenja izborni zakon.
Ова будала прича како ветар носи!
Kad su vozaci iz americke ambasade uplatili kurave u kupleraju u Zagrebu pa se zutom nije mogo dici pa mu sef amel trljao izmedju prepona da im pare ne propadnu hahaha vode li i onoga vehabiju Elmmu po javnim kucama...
kad ce u americkoj ambasadi onaj yard sale kad njihove tete iz finansija prodaju svoje gace suknje i stramplice... moj komso obuce obje sceri i hanumu pojeftino a uzme i sebi za gizde po dobrinji za izlazak u Sendi i Skveru a bogami i na porodicni rucak u Kedjasu sa porodicom
Je.e mi se za RS i za drzavni ukinite kantone ovi paraziti nas unistise ... ovo je palamudjenje koje zna se da nece proci ali kantoni su katastrofa toliki gubitak novca da to nije normalno
Kad su vozaci iz americke ambasade uplatili kurave u kupleraju u Zagrebu pa se admiru zutom nije mogo dici pa mu sef amel trljao izmedju prepona da mu pare ne propadnu hahaha vode li i onoga vehabiju Elmmu po javnim kucama...