Komentari (247)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta ima PREDSJEDNICKA PALACA, nisam vas prepoznala pahahaha
Oj greske ocam' treba pisat CAPITOL ba
Biće Bake uz svog Dragana u prvom safu.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ne znam stvarno zasto pojedinim smeta dolazak pape u Sarajevo.U Sarajevu zive i katolici svidjalo se nekima ili ne, ali papa ne dolazi samo katolicima nego svim dobrim ljudima da pozove na mir a ne na podjele koje uvijek svi prave.Toliki je problem sto ce se blokirati ceste, to nam nije nista strano jer ko god nam dolazi u predsjednistvo blokiraju, kad su utakmice blokiraju,kad snijeg padne blokiraju i sad je problem papa. Papa je ipak nas najmanji problem.
otprilike izmedju 14 000 i 20 000 Hrvata, zar je to bitno koliko god da zivi Hrvata u Sarajevu imaju ista prava kao i Bosnjaci i Srbi, ovo je ipak demokratska drzava :)
Izgleda da niste dobro informisani, mislite da ih ima toliko jer se ne isticu i namecu nigdje :) Prije rata je bilo 34.800 Hrvata.Ali kao i prosli odg zar je bitno koliko Hrvata zivi u Sarajevu ako imaju ista prava kao i Bosnjaci i Srbi.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Joj ovo mi je super,iako mrze Sarajevo,moraju doci! Nece papa Franjo ni u Mostar ni u Livno nego u seher Sarajevo! Dobro nam dosao!
meni ona "stolica" lici na prijestolje... to se onaj s kapicom krunise za naseg kralja? cuj on nam alfa i omega?? koji rituali crne magije hebote pa ovakvih crnjaka nema ni u vatikanu o tempora o mores, nijaze durakovicu da ustanes da vidis sta ti banda radi od bosne imal ko da zaustavi ovo ?
Koje to parking povrsine ima turska ambasada. Imaju dva mjesta a blokiraju citavu ulicu. Nasi policajci tolerisu da oni parkiraju u zabrani a nasa auta kaznjavaju. Koja smo mi gamad.
OD KOGA SE KLIX PLASI DA OBJAVI OVAJ DOCADJAJ????? – Bošnjačka nacionalna fondacija je 30. maja 2015. godine organizirala TREĆU javnu raspravu na temu „KAKO UKINUTI REPUBLIKU SRPSKU“. Povod ove rasprave je činjenica da Presuda Svjetskog suda i presude Haškog tribunala suštinski mijenjaju pravni status Republike Srpske za koju sada međunarodne instance verificiraju njenu genocidnu genezu u ime čega je ukidanje RS-a demokratski i antifašistički imperativ. Javnu raspravu je otvorio predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije, Hako Duljević koji je naglasio da će BNF finansijski i u svakom drugom pogledu podržati održavanja ovakvih rasprava, te rad jednog ekspertnog tima koji bi u narednom periodu dao instrukcije na koji način i kojom dinamikom bi Bošnjaci mogli ostvariti svoja prava i pravdu koja je porušena zadnjom agresijom na državu Bosnu i Hercegovinu. Republika Bosna i Hercegovina je u maju 1992. godine primljena u članstvo organizacije Ujedinjenih nacija i time trebala dobiti maksimalnu svjetsku zaštitu za svoje postojanje i sigurnost svojih građana. Ne može biti zločin bez kazne, ne može se presuditi zločin a da kazna ne bude ukidanje onoga što je zločinac dobio, a to je Republika Srpska. Republika Bosna i Hercegovina je ono što je priznato i u ovom momentu ne možemo tražiti novi Ustav, možemo tražiti samo ono što nam je suspendirano ili oduzeto, a to je Ustav Republike Bosne i Hercegovine, istakao je Sven Rustempašić. Prof. dr. Suad Kurtćehajić, koji je u proteklih pola godine predvodio pravnu bitku za povarat naše Sutorine, u jednom dijelu svog izlaganja osvrnuo se na korumpiranu bošnjačku elitu koji su spremni prodavati državne i štititi tuđe interese. Govorio je o modalitetima ukidanja naziva Republika Srpska i prestruktuiranja Dejtonskog dvo-entitetskog uređenja. U dinamičnim i konstruktivnim diskusijama preovladalo je mišljenje da su najveći problem bošnjačkog naroda korumpirane političke i akademske elite koji ne žele nositi patriotske projekte. Indikativno je da su isti ljudi koji su Bošnjake uvukli u genocidni popis nedavno minirali i povrat Sutorine. Zaključak rasprave na temu „Kako ukinuti Republiku Srpsku“ bio je da će prof. dr. Suad Kurtćehajić formirati tim koji će pod pokroviteljstvom BNF-a pred međunarodnim pravosudnim instancama pokrenuti proces za ukidanje manjeg bh entiteta.
Iako nisam katolicke vjeroispovjesti, papa Franjo mi je veoma drag kao covjek, humanista, covjek iz naroda. I trebamo svi u BiH da mu pozelimo dobrodoslicu, a svim onim negativcima ciji su komentari maloumni, neka se promjene, jer za sve narode u BiH i za cijelu drzavu BiH je velika cast da nas papa pohodi i dolazi u goste. Zelim da se svi osjecaju dobrodoslo u Sarajevu, zelim svim posjetiocima da ponesu predivnu sliku i stanovnika i grada, a dragom papi Franji zelim ugodan i lijep boravak medju prijateljima u nasem Sarajevu. Dobro nam dosao papa Franjo !
odoh na ilidju.. :D
Ja sam ponosan na cinjenicu da Papa dolazi u Sarajevo s porukom mira za sve nas! Svim dobrim ljudima zelim izraziti dobrodoslicu, u nadi da ce im boravak u Sarajevu biti ugodan i da ce im ostati u nezaboravnom sjecanju, kao i svima nama, sarajlijama :-) Nazalost mnogo je nedobronamjernih na klix-u, pod raznoraznim nick-ovima koji, kao, treba da sugerisu Bosnjake koji mrze Hrvate, a samim tim da im se ne dopada dolazak Pape u Sarajevo. Nadam se da administratori klix-a to vide i na vrijeme sankcioniraju ovakve zle i podle namjere. Evo, ja zelim i takvim ljudima dobrodoslicu u Sarajevo, a sve u nadi da ce im taj boravak pomoci da postanu bolji i da pocnu zivjeti zivot dostojan covjeka. All you need is LOVE!
Ozbiljan sam na 'ozbiljnim' temama. Neozbiljan na 'neozbiljnim', ali nikada nepristojan. Kako god, hvala na, pretpostavljam, dobronamjernom komentaru :-)
Odgovor za biće naše: Beograd je do 1862. bio najveći muslimanski grad, izgonom muslimanskog slavenskog stanovništva iz Srbije "stari Beograđani" počinju da pišu svoju historiju, koja je stara tek 150 godina. Pa ti vidi.
Šta se bunite. Dolazi papa, neka dođe, nije on svako, pa valjda jedan dan možete da se ne krećete tim ulicama. Ovo je reklama i korisno jo i za Sarajevo i za BiH.
Ne znam vala koji ce nam k... Jarane drzava nam u raspadu, eto samo cekamo papu da nas pomiluje molitvom i sav jad ce nestat. Ljudima u ovom jadu vjerujte znaci isto, doso Papa il Zijo Valentino....
@equus Pa zato sto je Spanac majstore..A Spanija je prije pogroma Muslimana u Granadi, Kordobi i Alhambri bila vecinska muslimanska..
U PETAK ZABRANA UMIRANJA JER NEMA SAHRANA NITI DŽENAZA U SUBOTU!!!!!!
jel skonto ko zasto je tolika frka oko dolaska? jel toliko skupa karta za otic do rima, mislim ko ono bas gotivi papu?
Sto se mene tice netreba ni doci.I onaj pokojni papa je dolazio u miru i sta je napravio??Jedno je sigurno da su nasi katolici citaj Hrvatine postali veci i od samog Pape.