Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovdje nece bit nikoga iz Sarajeva :)))) sad ce bit upisani samo odlikasi iz zafrkanih i teskih skola po Kalesiji i Hadizicma.
Nema prijemnog da bi sinovi guzonja lakse dobili \"diplome\", jos ce nam povisiti troskove skolovanja, tako da cemo mi \"smrtnici\" ispastati eee drzavo...
Koji će im qrtz ionako nikad niko nije pao :)
@ pSychologist Svaka čast! Tačno! I ja sam na psihologiji i vidim da je to teško, ne može svako studirati psihologiju :D pozz kolega/kolegice
Posto vidim da se tako radujes propadanju ti drzave i ma ternjeg ti jezika. Samo da ti nabrojim par naroda koji nemaju drzave. C:gani, Kurdi , Indijanci ...idr. To ti je bosanski patriotizam. Predaju se prije nego sto je i pocelo. Pa vam ne valjaju Sandzaklije koje su ginule za tu vam jadnu drzavu. Ne sekiraj se mahalas. Propast ce bosna prije nego i skontas, a ti hodaj pa mahalama od Kozije cuprije do Malte i misli, to je bosna. Nije vise granica na Drini, nego na Miljacki, komsije preko brda ostre zube i cekaju zeleno svijetlo. A ti mislis, ti ces u Ameriku, aha.
Crnogorci su uveli i mehko š, što da ne, kada u govoru tog podneblja postoji mehko š. Ne može cijeli narod biti nepismen ako ne govori tko kako to neki drugi narod sebi zamišlja.
e, ne znam onda....ako si tako uporan, onda ti vjerujem..... onda ja imam srće, pa ne nailazim na takve ljude..... ma kad bolje razmislim mi još imamo primjeraka specije koja je davno odumrla..., ljude koje imaju samo 4 ili 8 godina škole. Pa kad pomislim da su to možda roditelji takvih studenata, onda i nije čudno. btw. Sandžaklije i Hercegovci imaju veči procenat intelektualaca od Bosanaca. Nažalost. A, peko Lima nije u potpunosti primljena palatalizacija niti padeži, to je do podneblja. Sada će u Crnoj Gori to i ozvaničiti. Takve su se slične pojave dešavale i u germanskim jezicima, pa zato danas imamo njemački, flamanski, danski. Ili kod romanskih spanski, talijanski, francusk itd. Razlike su samo u par glasova, ali to onda raztličito zvući. Negdje više, negdje manje. U našem slučaju manje, ali razlike ipak postoje. Ako večina griješi, tj. ako zbog političkih, geografskih barijera nije prihvatila određenu glasovnu promjenu, onda je to možda postalo pravilo.
od anegdote.... bas bih ja sad izmislio pricu... ima, prijatelju, ljudi koji zavrse matematiku, a ne znaju sabrati dva razlomka, ima ih koji zavrse knjizevnost, a ne znaju ko je Rumi, ima ih koji zavrse elektrotehniku, a ne znaju ko je Tesla (i ovo sam sreo).. Ova cura je bila iz Sandzaka i to se desilo prije otprilike pet godina, dakle dok vam je jos postojao prijemni...
Mahaluso, svaka ti je od Dositeja! Pomenuti fakultet zasigurno odumire kao i maticna drzava. Vjecni spokoj zelim objema raspadnutim institucijama. Ili na jeziku koji ce sada Sandzosi studirati kod Ibre Komsica, \"May both rest in peace\".
nepismen je adjektiv i ne pise se odvojeno malo se zaboravio matrnji u dalekoj americi.... mozes pricati o sadasnjosti, a o buducnosti ne.....sta ako ti sutra padne klavir na glooooovu.....
Glupane, kad se već praviš pameten, kako ćeš onda razlikovati č od ć u sms-u, ako već govorimo o afrikatima i razlikovanju istih.... gospodine anegdota......ti momak jednostavno lažeš..... ako si ikada studirao, ili ti ga završio, (nema veze šta) znaš da takva kombinacija ne postoji.... ako je ta cura studirala bosanski, onda je morala znati pjevati afrikate, negacije i glagole, i to sve od staroslavenskog pa na ovamo. Nemam veze sa bosanskim, al to je stvarno omalovažavanje na osnovu neke izmišljene priče. Možda je to bila neka iz Drvne tehničke sa željom da studira bosanski, ali sigurno nije sa Filozofskog.
Kao nekadasnji student ovog fakulteta, koji je nekada, VRLO DAVNO, bio prestizna institucija, nalazim da je ovo zalosno da primaju po principu \" ko god dos\'o, dobro dos\'o\". Nekad SALE nisi mogao da se upises i sa svim krudencijama i izvanrednostima. Istini za volju, kakav narod (citaj ne pismen), takva i drzava (citaj opsti raspad sistema), pa vise nista nije cudno niti iznenadjujuce. Al\' da zahvalim ovim primosima (primitivcima i papcima) ,koji me otjerase iz rodnog grada, sto danas imam americku diplomu, zavidnu karijeru, i svijetlu buducnost....sumirano - HALAL VAM BILO!!!!!
mora da neki guzonjin sin hoće da ovo upiše.
Sad ce fakultet biti prava GRAND PARADA.
@Pavlov TI mora da si neka zesce retardirana osba ,kad te fasciniraju predavanja nekih glupana koji ne znaju nista samo laprdat i prebacivat iz supljeg u prazno. TI filozofi su najgore drustvene stetocine,zajedno sa umjetnicima koji smisljaju gluposti da bi uvalili neka glupa platna poprskana bojom.
hm...ovo je uradio i Univerzitet u Podgorici, gdje mozete i medicinu!!! bez prijemnog ispita upisati...pa svi zaobilaze te ljekare u sirokom luku...da su nama svima skole ok, da je nastavni kadar u skolama isti i da se za istu ocjenu treba isto nauciti i znati bez obzira na lokaciju, te da postoji MATURA u pravom smislu rijeci, moglo bi se pricati o prednostima ovog preokreta...svi znamo sta je maturski ispit i kako se polaze, svi znamo da nismo svi jednaki, da nase zelje nisu uvijek i nase mogucnosti....ali...opet, bar sto se tice psihologije na FF-u, vjerujte, do druge ce pa i stici, al` kad ih se Ratko i Jadranka docepaju...zalice...no, u svakom slucaju, iskristalisace se to brzo...pa mozda za koju godinu djeca i njihovi roditelji pocnu shvatati da nije svako za psihologiju, filozofiju...nebitno koji odsjek...pretpljeni strah za vrijeme prijemnog-neopisivo! No, evo nas, poslije tri godine od toga...pola paralelnih je odustalo, obnovillo...itd...WHAT GOES AROUND COMES AROUND!
Ne pisem afrikate jer mi je mrsko, ali ih poznajem savrseno. Htio sam samo da naglasim pa sam napisao dž, đ, a tvoj IQ ocito ne dozvoljava da to skontas i pri tome me jos i vrijedjas... A ispod ti je neko vec objasnio... dz -> dž, dj -> đ.