Inzko u Bugojnu
0

"Ovaj teroristički akt je napad na pravnu državu BiH"

FENA
Valentin Inzko (Foto: Arhiv)
Valentin Inzko (Foto: Arhiv)
Porodicu policajca Tarika Ljubuškića (41) koji je smrtno stradao u terorističkom napadu na Policijsku stanicu Bugojno danas je posjetio visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko.

Izrazio je saučešće roditeljima poginulog policajca, ocu Sulejmanu i majci Aiši, i vidno dirnut tragedijom koja se desila, kazao da mu je žao što zbog obaveza zbog sastanka PIK-a u Sarajevu nije u mogućnosti prisustvovati dženazi Tarika Ljubuškića, koja će biti obavljena danas iza ikindije-namaza na mezarju Jaklić.

"Taj teroristički akt nije bio samo na Bugojno već na pravnu državu, BiH, na civilizacijske tekovine i to niko ne može da toleriše. Drago mi je da su organi vlasti, policija, već uradili svoj posao a državno tužilaštvo i pravosuđe treba da naprave sve ostalo. Danas su naša osjećanja s Tarikom i s njegovom djecom. To je danas u prvom planu", naglasio je Inzko.

Iza Tarika Ljubuškića ostala je supruga Mersiha, policijska službenica, sin Anes (10) i kćerka Amna (5).

Boraveći u Bugojnu visoki predstavnik je posjetio porodicu teško povrijeđene Edine Hindić, za čiji život se još bore ljekari u Kliničkom centru Sarajevo, kao i policajca Sanela Hodžića, koji se oporavlja u bugojanskoj bolnici. Obišao je i lokaciju na kojoj se u nedjelju desio teroristički napad na Policijsku stanicu Bugojno.