Nakon stravičnog napada
0

U utorak dan žalosti u Bugojnu

FENA
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Dan nakon terorističkog napada na Policijsku stanicu Bugojno u ovoj općini vlada tišina, a građani još s nevjericom gledaju na sve što se dešava u njihovom gradu.

Na vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Bugojno odata je počast poginulom policajcu Tariku Ljubuškiću (41) a teško povrijeđenoj policajki Edini Hindić (26) i četvorici lakše povrijeđenih policajaca upućene su želje za brz oporavak.

Komandir bugojanske Policijske stanice Nikica Mišura vijećnike i goste upoznao je o istražnim radnjama koje su poduzimane tokom jučerašnjeg i današnjeg dana u Bugojnu te naglasio da te aktivnosti vode državni organi, odnosno Tužilaštvo BiH i nadležne policijske službe.

Načelnik Hasan Ajkunić je kazao da je posljednji događaj potresao stanovnike Bugojna i okolnih gradova te da podrška građanima i lokalnim vlastima danas stiže iz svih dijelova BiH.

Osudio je jučerašnji napad uz nadu da se više nikada, nikome i nigdje u svijetu, neće ponoviti. S istim željama obratili su se predsjednici svih klubova koji participiraju u Općinskom vijeću, uputivši istovremeno poziv svim relevantnim organima da poduzmu sve neophodne radnje da bi se cijeli slučaj u cijelosti rasvijetlio.

Zaključeno je da se 29. juni, dan dženaze stradalog policajca Ljubuškića, proglasi danom žalosti na teritoriji općine Bugojno te da delegacija Općinskog vijeća obiđe mjesto nemilog događaja i na taj način ohrabri građane te ukaže na značaj poduzimanja radnji koje je pokrenulo Tužilaštvo BiH. Ista delegacija posjetit će porodice stradalih policajaca.

Na sjednici se čulo da jučerašnji teroristički napad nije usmjeren na građene i policajce Bugojna već državu BiH i sugurnost svih stanovnika.