{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otpušteni vojnici potpisali peticiju za štrajk glađu

F
12.3.2011. u 20:08
0
5
Otpušteni vojnici potpisali peticiju za štrajk glađu
0
Otpušteni vojnici potpisali peticiju za štrajk glađu
Goražde
Oko stotinu goraždanskih vojnika otpuštenih iz Oružanih snaga BiH (OSBiH) danas se okupilo u gradu na Drini kako bi organizirano potpisali peticiju za štrajk glađu.
Na ovaj način otpušteni vojnici u BPK-u, ali i drugim gradovima BiH, najavili su do sada najradikalniji način borbe za svoja prava, odnosno penzionisanje u skladu sa Zakonom o službi u OSBiH.

Kako je planirano, štrajk glađu otpušteni pripanici Oružanih snaga započet će u vrijeme kada Vijeće ministara BiH na sjednici bude razmatralo nacrt budžeta za ovu godinu

"Ne znamo kad će se konstituirati Parlament BiH i kad će doći ta tačka dnevnog reda, ali ćemo biti spremni da stupimo u štrajk glađu. Bolje je i da pomremo od gladi tamo nego da naše porodice nemaju hljeba da jedu. Nemamo ni zdravstvenu zaštitu jer ne možemo ovjeriti knjižice", kazao je Almir Krajina, jedan od otpuštenih vojnika.

I danas u Goraždu otpušteni vojnici su jasno kazali da neće odustati od ostvarenja svojih pripadajućih prava.

"Nismo mi izmislili izmjene Zakona o službi u OSBiH, one su potvrđene u Parlamentarnoj skupštini i najviša zakonodavna vlast ga je donijela, a sada ga taj isti zakonodavac ne realizuje. Od političara imamo obećanja, ali nikakvih konkretnih poteza. Žalosno je ali istinito, kada smo skinuli uniformu, izgubili smo sva prava u ovoj državi jer bukvalno gladujemo", poručili su opušteni vojnici sa područja BPK Goražde.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: