|

FOTO+VIDEO
/
Stotine otpuštenih vojnika pištaljkama tražilo prava

Stotine otpuštenih vojnika pištaljkama tražilo prava
0
F
FENA
16.2.2011. u 11:51
68
komentara
0

dijeljenja
1/8 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
2/8 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
3/8 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
4/8 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
5/8 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
6/8 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
7/8 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
8/8 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Više stotina vojnika otpuštenih iz službe u Oružanim snagama BiH okupilo se danas ispred zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu da bi iskazali nezadovoljstvo što ministar finansija i trezora BiH Dragan Vrankić nije potpisao Protokol o refundiranju novca za njihovo penzionisanje.
Otpušteni vojnici iz oba bh. entiteta najavljuju mogućnost blokiranja ulaza u Sarajevo učesnicima Svjetskog vojnog prvenstva u skijanju, koje bi trebalo biti održano od 21. do 26. februara, a najavljena je i mogućnost podnošenja tužbi protiv nadležnih ukoliko se uskoro ne riješi njihov problem.

Otpušteni vojnici očekuju danas sastanak sa zamjenikom ministra finansija i trezora BiH Fuadom Kasumovićem, a kako ističu, od ishoda sastanka zavisit će da li će nastaviti proteste.

Iz Ministarstva finasija trezora BiH ranije je saopćeno da u tom ministarstvu postoji raspoloženje da se u zakonskim okvirima pomogne u rješavanju problema pripadnika Oružanih snaga BiH koji su stekli pravo na penziju, ali da je za to potrebno vrijeme i strpljenje.

Prijavi grešku


Komentari (68)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...