Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Politička igra. Čudno je kako spomenici obično niču u godini izbora, a sličan trend pokazuju i religijski objekti.
Evo i našeg Dzevada .Vidje maštala kako nam je lijep.Zamisli kad njemu budu odmotavati marifetluke , Koldzo i Berilo su pioniri maleni za njega.
Prođe 2. maj, a niko ne spomenu ni Ćelu, ni Juku, ni Dedu sa "rorom", pa reko da makar ja...
Kada oni mogu davati nazive Ustanovama po ratnim zlocincima mozemo i mi herojima spomenike dizati , Gazi sve Četnike sve su to pičkice !!
Pokusali ste vi gaziti cak krenuli ubistvom svata ali vas srbi strpase u rezervatic a kockasti samo klepke pale.
@barjaktar Jah , kakav rezervat majmune hodam gdje hocu , vozim se sa BH dokumentima po EU ne zivim kao ti u rezervatu Milorada Dodika gdje su vam Banke propale , nama dugujete 300 Miliona PDV-a i ne znam ko kome klempe pali :-D . A , taj svat sto je trazio to je i dobio gdje ces na po Bascarsije siriti cetnicke zastave i kurcit se za to metak u celo odma buhahah haj sada spavat krmče !!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Prvi i drugi saf sve puno ko brod a najmanje guzice za slobodu dali. Treba zalediti bar 30 god. izgradnju novih vjerskih i podizanje bilo kakvih novih spomenika. Jer ima dovoljno svega trenutno.
Nije Islamska Zajednica BiH kriva sto nema fabrika, cak stavise oni stvaraju radna mjesta, izgrasnjom dzamija. Ali nije njihova duznost da prave fabrike
lijepo, konacno nisu zaboravljeni i ostali koji su se borili u armiji bih ...
"Novo spomen-obilježje će biti centralno obilježje za Kanton Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Imamo mnogo manjih spomen-obilježja i mišljenja sam da naši poginuli saborci zaslužuju da imaju zajedničko reprezentativno obilježje", kazao je Bećirević. Neka uđe u istoriju po kojoj će učiti mlađe generacije.
Nemam nista protiv zastave sa ljiljanima,ali onda ce i Srbi i Hrvati postavljajti zastave koje nisu po ustavu B i H
Pa zastavu sa ljiljanima prije mogu prisvojiti i srbi i hrvati jer imaju bar nekog istoriskog osnova za to ali muslimani nemaju bas nikavog. A kad su vec sebi izmislili naciju neka se igraju i sa zastavom samo im se smiju nista vise.
Heroji su mahom iz istocnih krajeva Bosne. Tako na srpskom tlu ,tj.zemlji poginuse: Šehović, Isović,Zajko...sve porodice sa stogodišnjim korjenima u Sarajevu,al kad bi se zajebavali...sve došljak do došljaka. P.S Očekujem minuse i oštre odgovore onih koje sam pogodio u centar. Da vidimo ko se osjeca prozvanim. Bujrum BOŠNJACI,hoču reći DOŠLJACI!
Za sada su se javili Sefer Halilovic i mister Ganic,stari starosjedioci!
Istina druze. Sarajevo odbranise ljudi iz Istocne Bosne ili kako ih nazivas dosljacima i Sarajlije onih naselja koja su bila na prvoj liniji fronta, recimo Sedrenik ili Pofalici. Onaj sa Cengic Vile, ili vratnicki taksisti sigurno nisu. Evo moja porodica je "sljegla" iz I Bosne i dok je stario bio na Spici, vratnicki taksisti krili se po podrumima i molili da ih se sakriva od mobilizacije. I danas takvi vode drzavu,oni koji su fakultet zavrsili za dva dana u ratu.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
ne odaje se ovako ruznim spomenikom pocast nasim herojima, sram vas bilo nemamo nijedan posten spomenik u gradu i onaj djeci opkoljenog sarajeva je tuzan za vidjeti :(