{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osuda najavljenog premještanja sjedišta Željeznica RS

S
19.8.2011. u 10:13
0
3
Osuda najavljenog premještanja sjedišta Željeznica RS
0
Osuda najavljenog premještanja sjedišta Željeznica RS
Samostalni sindikat mašinovođa "Željeznica Republike Srpske" (ŽRS), koji je jedan od šest sindikata koji djeluju u ovom preduzeću, izrazio je nezadovoljstvo najavljenim premještanjem sjedišta ŽRS-a iz Doboja u Banju Luku koje je predviđeno za naredni mjesec.
"Zgroženi smo pred takvim najavama da se Željeznice dijele i većina institucija Srpske premješta na jedno mjesto, što je pokušaj centralizacije, pod plaštom nove sistematizacije i racionalizacije", navodi se u saopštenju Samostalnog sindikata mašinovođa ŽRS-a, koje je potpisao predsjednik ovog sindiktata Simo Cvjetković.

Iz Samostalnog sindikata mašinovođa ŽRS-a poručuju da će pozdraviti svaki dobronamjeran potez Uprave ŽRS-a da se nagomilani problemi riješe, te i izrazili spremnost da učestvuju u pronalaženju rješenja i daju puni doprinos za dobrobit željeznice i cjelokupne privrede Srpske.

"Ukoliko se najavljene spekulacije i ostvare plašimo se samoorganizovanja i nepredviđenih postupaka radnika čije nezadovoljstvo više nećemo moći kontrolisati", smatraju u Sindikatu mašinovođa ŽRS i ograđuju se od "eventualnih neželjenih posljedica koje bi mogle nastupiti u novonastalim okolnostima i Željeznice dovesti u potpuni kolaps".

U saopštenju se navodi da će se Samostalni sindikat mašinovođa ŽRS-a boriti svim dozvoljenim i zakonskim sredstvima, kako bi zaštitio sve radnike ŽRS, čiji su egzistencija i opstanak pod znakom pitanja sa sadašnjom Upravom.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić izjavio je ranije da nema informaciju o spekulacijama prema kojima rukovodstvo Željeznica namjerava dio uprave preseliti iz Doboja u Banja Luku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: