{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ŽRS: Presa se umjesto u Doboj, prebacuje u Prijedor

F
22.9.2011. u 13:43
0
0
ŽRS: Presa se umjesto u Doboj, prebacuje u Prijedor
0
ŽRS: Presa se umjesto u Doboj, prebacuje u Prijedor
Potvrdila su se tačnim upozorenja sindikata u Željeznicama Republike Srpske (RS) da će presa, čija se isporuka očekuje ovih dana, biti smještena u Prijedor, iako je prvobitno odlučeno da bude locirana u Doboju.
Generalni direktor toj javnog preduzeća Dragan Savanović tvrdi da je Prijedor, na opravci i preradi šinskih kola, imao najviše posla, zbog čega je, kako kaže, procijenjeno da postoji tehnološka opravdanost da presa bude smještena u Prijedor.

Kao netačne, međutim, ocijenio je informacije o preseljenu iz Doboja sjedišta uprave ili dijelova tog javnog preduzeća.

Savanović je danas razgovarao s vlastima Doboja, koji su prije par dana o problemima u Željeznicama RS raspravljali u lokalnoj skupštini, nakon najave da će od 444 radnika, koji će biti proglašeni tehnološkim viškom, bez posla ostati najviše zaposlenih iz toga grada.

Otpuštanja radnika za sada nije bilo, a sa sidnikatima se, kaže, radi na izradi kriterija po kojima će biti provedena sistematizacija radnih mjesta u Željeznicama. U izradi je i program zbrinjavanja radnika koji ostanu bez posla.

“Niko neće na ulicu bez određenih zakonskih naknada, uključujući i otpremninu”, naveo je Savanović uz stav da bi u slučaju ne provođenja započete sitematizacije i reorganizacije to preduzeće moglo otići u stečaj.

Načelnik općine Doboj Obren Petrović ponovio je spremnost lokalnih vlasti da pomogne u rješavanju problema u Željeznicama, ali i dodao da ne treba širiti dezinformacije zbog kojih bi radnici izašli na ulice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: