{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o sistematizaciji radnih mjesta u ŽRS

S
31.8.2011. u 08:36
0
0
Danas o sistematizaciji radnih mjesta u ŽRS
0
Danas o sistematizaciji radnih mjesta u ŽRS
Predstavnici sindikata i Uprave Željeznica Republike Srpske (ŽRS) danas će u Doboju razmotriti prijedlogu nove sistematizacije radnih mjesta u ovom preduzeću.
Na sastanku će biti riječi i o nepoštivanju protokola od 17. juna, saopšteno je iz Samostalnog sindikata mašinovođa ŽRS, koje je potpisao predsjednik Simo Cvjetković.

Rok za prijedlog o sistematizaciji i racionalizaciji radnih mjesta u ŽRS, gdje je trenutno zaposleno oko 3.600 radnika.

Premijer RS Aleksandar Džombić rekao je nedavno da je Vlada u potpunosti opredijeljena da sanira trenutnu situaciju u "Željeznicama RS" i da se obezbijedi kontinuitet njihovog poslovanja.

Premijer je rekao da će u narednom periodu uslijediti nova sistematizacija i organizacija ŽRS, što će možda podrazumijevati i preseljenje nekih organizacionih dijelova preduzeća iz jednog grada u drugi.

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović ranije je rekao da će biti obavljena analiza, koja će jasno pokazati koliki broj radnika zadovoljava potrebe rada u Željeznicama.

Generalni direktor Željeznica RS Dragan Savanović ranije je rekao da će ovo preduzeće oformiti još nekoliko firmi u koje će, nakon nove sistematizacije, biti usmjeren višak radnika.

Poslije izrade prijedloga sistematizacije slijede pregovori sa predstavnicima svih šest sindikata na Željeznicama RS u cilju usaglašavanja stavova po pitanju broja zaposlenih, ali i isplate materijalnih troškova prema zaposlenima u ovom javnom preduzeću.

Ukupan minus "Željeznica RS" na kraju 2010. godine iznosio je 167,2 miliona KM. Preduzeće ima i dugoročna zaduženja, koja iznose oko 72 miliona KM i kratkoročne obaveze od oko 87 miliona, od čega će 7,5 miliona morati da otplate u ovoj godini. Zbog višegodišnjeg zaduživanja i gomilanja neizvršenih obaveza akumulirani gubitak je samo 70 miliona KM manji od vrijednosti kapitala.

Osim Sindikata mašinovođa, u ŽRS djeluje još pet sindikata - Sindikat željezničara, Samostalni sindikat infrastrukture Banjaluka, Samostalni sindikat održavanja šinskih vozila, Sindikat radnika infrastrukture i Samostalni sindikat transportne djelatnosti.

Sastanak će biti održan u 11sati u zgradi Uprave ŽRS u Doboju. Samostalni sindikat mašinovođa će nakon sastanka izdati saopštenje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: