{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ŽRS: Manje sektora i direktora

S
1.9.2011. u 15:35
0
0
ŽRS: Manje sektora i direktora
0
ŽRS: Manje sektora i direktora
U "Željeznicama Republike Srpske" (ŽRS) završen je prijedlog nove sistematizacije radnih mjesta, kojim je predviđeno smanjenje broj sektora, kao i direktora, sekretara, ali i radnika, posebno aministrativnih, rekao je Srni izvor koji poznaje stanje u ovom preduzeću.
Rok za prijedlog o sistematizaciji i racionalizaciji radnih mjesta u ŽRS ističe danas, a prema saznanju Srne od izvora koji poznaje stanje u ŽRS-u, prijedlogom je smanjenjen

Srnin izvor naveo je da je nova sistematizacija "mnogo bolja od dosadašnje, jer je u ŽRS trenutno zaposleno oko 3 600 radnika, među kojima je više od 60 direktora, što je u odnosu na željeznice zemlja EU, računato po kilometru pruge pet puta više zaposlenih".

Prijedlog sistematizacije trebalo bi da bude polazna osnova nove organizacije ŽRS-a.

Sa prijedlogom sistematizacije i racionalozacije radnih mjesta biće upoznata Vlada RS i slijede pregovori sa predstavnicima svih šest sindikata ŽRS radi usaglašavanja stavova o broju zaposlenih, ali i isplata zaostalih materijalnih troškova, rekao je Srnin izvor.

Premijer RS Aleksandar Džombić rekao je nedavno da je Vlada u potpunosti opredijeljena da sanira trenutnu situaciju u ŽRS i da se obezbijedi kontinuitet poslovanja.

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović nedavno je najavio da će biti obavljena analiza koja će jasno pokazati koliki broj radnika zadovoljava potrebe rada u Željeznicama.

Generalni direktor ŽRS-a Dragan Savanović ranije je rekao da će ovo preduzeće oformiti još nekoliko firmi u koje će, nakon nove sistematizacije, biti usmjeren višak radnika.

Ukupan minus ŽRS-a na kraju 2010. godine iznosio je 167,2 miliona KM. Preduzeće ima i dugoročna zaduženja, koja iznose oko 72 miliona KM i kratkoročne obaveze od oko 87 miliona, od čega će 7,5 miliona morati da otplate u ovoj godini. Zbog višegodišnjeg zaduživanja i gomilanja neizvršenih obaveza akumulirani gubitak je samo 70 miliona KM manji od vrijednosti kapitala.

U ŽRS djeluje šest sindikata - Samostalni sindikat mašinovođa, Sindikat željezničara, Sindikat infrastrukture Banjalka, Samostalni sindikat održavanja šinskih vozila, Sindikat radnika infrastrukture i Samostalni sindikat transportne djelatnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: