{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Oštre reakcije: Klerofašizam je sve što HDZ može ponuditi

23.6.2014. u 16:22
14
25
Oštre reakcije: Klerofašizam je sve što HDZ može ponuditi
14
Oštre reakcije: Klerofašizam je sve što HDZ može ponuditi
Prisustvo političkog vrha HDZ-a svečanom dočeku osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića u Busovači je dokaz da se nije odustalo od ratne politike podjele Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju Stranke za BiH. Na sramno davanje podrške ratnom zločincu, danas je reagirala i Naša stranka.
"Stanovnici Lašvanske doline znaju i pamte da je u ime paradržavne tvorevine Herceg-Bosne ubijeno i zapaljeno 116 civila. Stranka za Bosnu i Hercegovinu smatra nerazumnim navodno opredjeljenje hrvatskih političara za evropski put naše države, ako u isto vrijeme promovišu i odobravaju sve što je Dario Kordić činio tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Javna podrška osuđenim ratnim zločincima jeste negiranje demokraskih principa i ozbiljna prepreka suživotu i pomirenju svih u Bosni i Hercegovini", navodi se u saopćenju ove stranke.

“Svih počasti koje je ratnom zločincu Dariju Kordiću, prilikom njegovog dolaska u Busovaču, odao vrh HDZ BiH predvođen Draganom Čovićem, treba se prisjetiti u sljedećoj prilici kada Dragan Čović i saradnici budu govorili o izmjenama Ustava BiH. Izgleda da je klerofašizam sve što ova stranka ima da ponudi svojim biračima u oktobru 2014, i onda ne treba da čudi što se broj pripadnika naroda čije interese HDZ BiH navodno brani skoro prepolovio od njenog osnivanja do danas", izjavio je Dennis Gratz, predsjednik Naše stranke.

Dennis Gratz
Dennis Gratz
Nadam se da će nakon ovakvih ispada utjecajne evropske konzervativne vlade, od kojih se očekuje da od jeseni igraju aktivniju ulogu u BiH, napustiti iluziju o "narodnim strankama" kao prirodnim partnerima u traganju za rješenjima - lideri čovićevskog profila nisu rješenje, već najveći dio problema, dodaje predsjednik Naše stranke.

“Mi ćemo učiniti sve da svoje partnere iz porodice evropskih stranaka lijevog centra detaljno upoznamo s ovim revizionističkim naporima koji u 21. stoljeću nisu zamislivi nigdje drugdje u ovom dijelu svijeta. U temeljima Evrope je ugrađena borba protiv nacizma i fašizma, i biće licemjerno i suludo ako predstavnici evropskih institucija, iz kalkulantskih razloga, nastave saradnju sa strankama i zvaničnicima koji sprečavaju tu borbu u BiH. Evropljani moraju prestati sarađivati sa partnerima koji promovišu i vjeruju u ideologiju protiv koje se Evropa bori, a građani moraju vidjeti provaliju etnonacionalizma u koje nas stranke poput HDZ-a vode", kaže Gratz.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: