|

Oštra rasprava u NSRS-u: Vasić: Dodik je jedini zakon u RS-u

Oštra rasprava u NSRS-u: Vasić: Dodik je jedini zakon u RS-u
9
F
FENA
7.12.2013. u 15:36
25
komentara
9

dijeljenja
Oštra rasprava u NSRS-u: Vasić: Dodik je jedini zakon u RS-u
"Vlada obmanjuje javnost da Republika Srpska nije u dužničkom ropstvu, a Milorad Dodik je jedini zakon i on se pita za sve u RS-u", ustvrdio je danas Kostadin Vasić poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a, a što je izazvalo oštro reagiranje enetitetske premijerke Željke Cvijanović.
"Ne treba vama ni Vlada, ni Skupština, ni sindikati, već Milorad Dodik, koji je kao Djeda Mraz i on dijeli pare. Predlažemo da donosemo zakon da je Milorad Dodik zakon", rekao je Vasić tokom burnog reagiranja opozicije na početku rasprave o predloženom budžetu RS-a za 2014. godinu, o kojem se parlamentu RS-a danas raspravlja po hitnom postupku.

Naveo je da šute akademici, inteligencija i svi drugi, “dok Dodik s jednom grupom svojih tajkuna vlada RS-om" - naveo je Vasić ali i dodao da će Dodik otići nakon izbora 2014.

Burno je reagirala premijerka RS-a Željka Cvijanović, navodeći da opozicionari nemaju argumenata i pribjegavaju uvredama, a izostale su, navela je, najavljene neuobičajene političke metode, kojim je prijetila opozicija zbog budžeta koji je predložen bez prikazanih troškova.

Međutim, izlaganje Željke Cvijanović opozicija je propratila glasnim negodovaljenjm u skupštinskoj sali, na šta je onda reagirala riječima: “Samo vi galamite, jer i sami znate da Vlada zna šta radi”.

Ona je navela i da se pokazalo da nisu tačne ranije primjedbe opozicije u RS da neće biti sredstava u budžetu za isplatu plaća, penzija i drugih davanja.

"Ta priča, da neko treba da bude zakon, nema veze s budžetom", dodala je Cvijanović.

Međutim, na to je reagirao i poslanik PDP-a Branislav Borenović pitanjem Vladi “Gdje su pare"?

Pitanje se odnosilo na to gdje su utrošeni novci od prodaje “Telekoma”, ako se RS sve više i više zadužuje.

U Skupštini RS-a je na momente bilo glasno negodovanje poslanika opozicije, ali je predsjednik parlamenta Igor Radojičić zasad uspio da umiri sve strane.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...