{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Oštra rasprava u NSRS-u: Vasić: Dodik je jedini zakon u RS-u

F
7.12.2013. u 15:36
9
25
Oštra rasprava u NSRS-u: Vasić: Dodik je jedini zakon u RS-u
9
Oštra rasprava u NSRS-u: Vasić: Dodik je jedini zakon u RS-u
"Vlada obmanjuje javnost da Republika Srpska nije u dužničkom ropstvu, a Milorad Dodik je jedini zakon i on se pita za sve u RS-u", ustvrdio je danas Kostadin Vasić poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a, a što je izazvalo oštro reagiranje enetitetske premijerke Željke Cvijanović.
"Ne treba vama ni Vlada, ni Skupština, ni sindikati, već Milorad Dodik, koji je kao Djeda Mraz i on dijeli pare. Predlažemo da donosemo zakon da je Milorad Dodik zakon", rekao je Vasić tokom burnog reagiranja opozicije na početku rasprave o predloženom budžetu RS-a za 2014. godinu, o kojem se parlamentu RS-a danas raspravlja po hitnom postupku.

Naveo je da šute akademici, inteligencija i svi drugi, “dok Dodik s jednom grupom svojih tajkuna vlada RS-om" - naveo je Vasić ali i dodao da će Dodik otići nakon izbora 2014.

Burno je reagirala premijerka RS-a Željka Cvijanović, navodeći da opozicionari nemaju argumenata i pribjegavaju uvredama, a izostale su, navela je, najavljene neuobičajene političke metode, kojim je prijetila opozicija zbog budžeta koji je predložen bez prikazanih troškova.

Međutim, izlaganje Željke Cvijanović opozicija je propratila glasnim negodovaljenjm u skupštinskoj sali, na šta je onda reagirala riječima: “Samo vi galamite, jer i sami znate da Vlada zna šta radi”.

Ona je navela i da se pokazalo da nisu tačne ranije primjedbe opozicije u RS da neće biti sredstava u budžetu za isplatu plaća, penzija i drugih davanja.

"Ta priča, da neko treba da bude zakon, nema veze s budžetom", dodala je Cvijanović.

Međutim, na to je reagirao i poslanik PDP-a Branislav Borenović pitanjem Vladi “Gdje su pare"?

Pitanje se odnosilo na to gdje su utrošeni novci od prodaje “Telekoma”, ako se RS sve više i više zadužuje.

U Skupštini RS-a je na momente bilo glasno negodovanje poslanika opozicije, ali je predsjednik parlamenta Igor Radojičić zasad uspio da umiri sve strane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: