{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NSRS: Opozicija mikrofone predala Radojičiću i ponovo napustila salu

F
8.12.2013. u 11:12
1
5
NSRS: Opozicija mikrofone predala Radojičiću i ponovo napustila salu
1
NSRS: Opozicija mikrofone predala Radojičiću i ponovo napustila salu
Narodna skupština RS (Foto: SRNA)
Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini RS-a danas su na početku sjednice izvadili mikrofone iz svojih poslaničkih stolova i predali ih simbolično predsjedniku Narodne skupštine RS-a Igoru Radojičiću.
Poslanici SDS-a, PDP-a i NDP-a su time pokazali da neće učestvovati u raspravi ni tokom današnjeg nastavka skupštinskog zasjedanja.

Inače, sjednica Narodne skupštine RS-a nastavljena je danas u Banjoj Luci razmatranjem Prijedloga odluke o prihvatanju zaduženja RS-a prema Evropskoj investicionoj banci (EIB ) po Projektu izgradnja auto puta Banja Luka - Doboj.

Na dnevnom redu je i Prijedlog Ekonomske politike RS-a za 2014. godinu - po hitnom postupku.

Glasnovima vladajuće većine sinoć je usvojen Budžet RS-a za 2014. godinu godinu u iznosu od dvije milijarde i 25 miliona KM.

Raspravi i glasanju o entitetskom budžetu u sinoćem dijelu zasjedanja nisu prisustvovali poslanici opozicije, nezadovoljni jer se o najvažnijem dokumnetu razmatra, kako su naveli, u večernjim satima i bez direktnog televizijskog prijenosa.

Za Radojičića je ponašanje poslanika SDS-a, PDP-a i NDP-a bilo bez osnova, jer se i ranije, dok je on bio opozicionar, radilo i u tri sata po ponoći te da nije uspio, kako kaže, cilj opozicije da blokira usvajanje Budžeta RS-a.

Protiv usvojenog budžeta su sindikalci, jer u budžetu RS-a nije predviđeno vraćanje pet posto ranije umanjene plaće policiji, prosvjeti, pravosuđu i radnicima u pravosuđu, dok je zadovoljstvo usvajanjem Budžeta izrazila entitetska premijerka Željka Cvijanović uz najavu da će se mjenjati zakonska rješenja kako bi bio stvoren bolji poslovni i privredni ambijent u RS.

Sinoć je bez opozije, ali i bez rasprave razmotren i Prijedlog zakona o izvršenju Budžeta Republike Srpske za 2014. godinu - po hitnom postupku, Prijedlog odluke o kratkoročnom zaduživanju Republike Srpske emisijom trezorskih zapisa u ovoj godini, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o porezu na dohodak - po hitnom postupku te Prijedlog odluke o kratkoročnom zaduživanju Republike Srpske emisijom trezorskih zapisa za 2014.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: