{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osmanović: U Puračiću ćemo raditi na otvaranju novih radnih mjesta

25.9.2012. u 10:44
6
0
Osmanović: U Puračiću ćemo raditi na otvaranju novih radnih mjesta
6
Osmanović: U Puračiću ćemo raditi na otvaranju novih radnih mjesta
Stranka za BiH predstavila je sinoć kandidate za općinsko vijeće Lukavac u naselju Puračić.
Mjesna Zajednica Puračić je po broju stanovnika i veličini teritorije treće mjesno područje navedene općine.

"U periodu poslije posljednjeg domovinskong odbrambenog-oslobodilačkog rata, Puračić je doživio stagnaciju kakvu nije imala ni jedna sredina u općini Lukavac, pa čak i u tuzlanskom kantonu. U posljednjih desetak godina ulaganja u infrastrukturne objekte na području mjesne zajednice Puračić su bila zaista skromna", saopćeno je iz SBiH.

Kandidati SBiH Lukavac na predstojećim lokalnim izborima za općinsko vijeće Lukavac, i kandidat za načelnika općine Lukavac, Osmanović Midhat sinoć su predstavili izborni program ove stranke.

Prisutnim građanima Puračića obratili su se kandidatkinja za općinsko vijeće Lukavac Edina Burgić i istakla je:

"Puračić se već dugi niz godina nepravedno zapostavlja. Stručni kadrovi odlaze iz ovog mjesta, zaostaje se u razvoju infrastrukture, sport i kultura su u stalnoj stagnaciji. SBiH Lukavac će pobijediti u mjesnoj zajednici Puračić, što će otvoriti perspektivu za vedriju stranu puračićke budućnosti.“

Amela Junuzović naglasila je da SBiH ima program koji će omogućiti zapošljavanje mladih i stručnih kadrova. Mihad Sakić je govoreći sinoć na predizbornom skupu prisutnima potvrdio plan SBiH Puračić o izgradnji sekundarne vodovodne mreže u Puračiću, izgradnje spomen obilježja poginulim borcima i šehidima, te kontinuiranoj borbi da Puračić vrati ono mjesto i ulogu koje već stoljećima predstavlja na ovim prostorima.

Prisutnim građanima obratili su se Asidin Ćosićkić, Suada Bećirović i Osmanbegović Dževdet , nosilac liste za općinsko vijeće Lukavac. Kandidat za načelnika općine Lukavac, Osmanović Midhat zahvalio se prisutnima na podršci koju su u toku dosadašnjeg dijela predizborne kampanje pružili SBiH Lukavac i istakao da će Puračić ponovo biti čaršija sa svim svojim karakteristikama koje su je stoljećima krasile.

"U Puračiću ćemo raditi na otvaranju novih radnih mjesta, formiranjem zanatsko-komunalnog preduzeća, stvaranjem boljih uslova za sport i kulturu, te pravednijim ulaganjem u infrastrukturu ovog starog mjesta. Puračić će biti opet onaj stari centar iz kojeg ljudi neće odlaziti, nego će naprotiv dolaziti u Puračić kako bi u njemu stvarali budućnost za sebe i svoje potomstvo, dakako humanije i ljepše", rekao je Osmanović, saopćeno je iz SBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: