Predstavljeni kandidati SBiH
6

Osmanović: U Puračiću ćemo raditi na otvaranju novih radnih mjesta

Klix.ba
Stranka za BiH predstavila je sinoć kandidate za općinsko vijeće Lukavac u naselju Puračić.

Mjesna Zajednica Puračić je po broju stanovnika i veličini teritorije treće mjesno područje navedene općine.

"U periodu poslije posljednjeg domovinskong odbrambenog-oslobodilačkog rata, Puračić je doživio stagnaciju kakvu nije imala ni jedna sredina u općini Lukavac, pa čak i u tuzlanskom kantonu. U posljednjih desetak godina ulaganja u infrastrukturne objekte na području mjesne zajednice Puračić su bila zaista skromna", saopćeno je iz SBiH.

Kandidati SBiH Lukavac na predstojećim lokalnim izborima za općinsko vijeće Lukavac, i kandidat za načelnika općine Lukavac, Osmanović Midhat sinoć su predstavili izborni program ove stranke.

Prisutnim građanima Puračića obratili su se kandidatkinja za općinsko vijeće Lukavac Edina Burgić i istakla je:

"Puračić se već dugi niz godina nepravedno zapostavlja. Stručni kadrovi odlaze iz ovog mjesta, zaostaje se u razvoju infrastrukture, sport i kultura su u stalnoj stagnaciji. SBiH Lukavac će pobijediti u mjesnoj zajednici Puračić, što će otvoriti perspektivu za vedriju stranu puračićke budućnosti.“

Amela Junuzović naglasila je da SBiH ima program koji će omogućiti zapošljavanje mladih i stručnih kadrova. Mihad Sakić je govoreći sinoć na predizbornom skupu prisutnima potvrdio plan SBiH Puračić o izgradnji sekundarne vodovodne mreže u Puračiću, izgradnje spomen obilježja poginulim borcima i šehidima, te kontinuiranoj borbi da Puračić vrati ono mjesto i ulogu koje već stoljećima predstavlja na ovim prostorima.

Prisutnim građanima obratili su se Asidin Ćosićkić, Suada Bećirović i Osmanbegović Dževdet , nosilac liste za općinsko vijeće Lukavac. Kandidat za načelnika općine Lukavac, Osmanović Midhat zahvalio se prisutnima na podršci koju su u toku dosadašnjeg dijela predizborne kampanje pružili SBiH Lukavac i istakao da će Puračić ponovo biti čaršija sa svim svojim karakteristikama koje su je stoljećima krasile.

"U Puračiću ćemo raditi na otvaranju novih radnih mjesta, formiranjem zanatsko-komunalnog preduzeća, stvaranjem boljih uslova za sport i kulturu, te pravednijim ulaganjem u infrastrukturu ovog starog mjesta. Puračić će biti opet onaj stari centar iz kojeg ljudi neće odlaziti, nego će naprotiv dolaziti u Puračić kako bi u njemu stvarali budućnost za sebe i svoje potomstvo, dakako humanije i ljepše", rekao je Osmanović, saopćeno je iz SBiH.