Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bosnjaci, nemojte biti glupi nego pametno na ovom popisu. Dosta su nas fasisti u bivsoj Yugoslaviji therali da se izjasnjavamo onako kako ne bi trebali. Mi nismo Muslimani. Mi smo BOSNJACI. Vjera kako ko, jezik bosanski ! I tzv srbi i tzv hrvati su Bosanci i HErcegovci isto kao i mi. I oni imaju BiH pasos. I oni zive u istoj drzavi kao i mi, ali nece se oni izjasniti kao Bosanci i Hercegovci. To je nacionalnost. U pitanju je etnicka pripadnost. Mi smo Bosnjaci. Nemojte zapostavljati svoj identitet, svoju historiju koja je postojala jos kad su Iranska plemena, preci Srba i Hrvata dosli na nase prostore preko Kavkaza.
Tako je. Mnogi će iz revolta možda željeti da se izjasne drugačije budući da nam je vlast katastrofalna. Mi se izjašnjavamo kao : Bošnjaci (nek se zna da nas ima, a i ko se od Srba i Hrvata izjasni kao Bosanac - svaka čast), ali ako bude trebalo, rušit ćemo ove naše guzonje a iz nekog revolta se nemojte izjašnjavati drugačije jer možemo samo izgubiti još više
Nike, moj intelekt slobodno ne dovodi u pitanje, bolje se zapitaj kad ces ti svoj dici sa apsolutne nule. Zbog takvih duduka kao ti nas su jos od Turskog doba svi j*bali u zdrav mozak. Kad se idioti poput tebe obrazuju i shvate da ce im se historija ponoviti ako tako nasteve tek onda cemo imati buducnost.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Multikulturnu priču ću podržati onog momenta kada vidim da prolazi u Banja Luci i Širokom Brijegu. Do tada pričajte NGO plaćeničku priči onom ko izdvaja pare iz budžeta za baše ublehe. Bravo SDA popis jeste prioritet broj jedan . Ako nas ne bude dovoljno u RS-u pomrenut će se pitanje naše konstitutitutivnosti.
Koje licemjerstvo od zesceg lopova kome sam ja glas davao za bosnjastvo e necete vise sigurno dobti ga sad bi jel da popisete ovce da znate cifru i pravite proracun koliko se gdje moze ukrassti vi se uglavnom sda krivi za isjenje bosnjaka koih je preko milion vani i njih nece biti na popisu nigdje a i to malo sto nas ima u bih polako bjezi od vas odjebite vise
Proginu ne seri, u uzem rukovodatvu SDA imas ljudi koni su se borili citav rat i vise puta su ranjavani. SDA je dala. Ali ti ovo sve znas i pises sto pises zato sto .....
Bitno je bitit Bosnjak !
Kakve su kazne za one koji se ne budu htjeli izjasniti ?
vrsim popis po povoljnim cijenama. dolazim na kucnu adresu
"Popis stanovništva BiH je toliko bitan da će SDA sve svoje aktivnosti ostaviti po strani i posvetiti se popisu" ... Dobrobit bošnjaka, dobrobit hrvata i srba... ma dobrobit BiH građana, obrazovanje, zdravstvo, pravo, finansije, rad, plate, penzije ... sve odgovorna stoka ostavlja po strani, bježe od istinskih problema - zbog čega? Da bi natjerala ljude da se izjašnjavaju kako oni hoće i kako njima godi!? Jel ovo moguće?
Iz prica sa kolegama srbima s posla znam da apsolutno svaki srbin ce se izjasniti kao srbin a za hrvate da ne govorimo,oni su jos ekstremniji po tom pitanju. Pa gdje ce se onda traziti "bosanci" kad je sigurno milion posto da ih nema ni saka medju srbima i hrvatima,zna se gdje ,kod bosnja naivcina,ovo nije samo posao za SDA vec za svaku stranku koja zeli bosnjake da zastupa.Manite se vise šuplje,kako trebaju svi biti bosanci da bi mi švicarska bili,kad tu priču srbi u RS i hrvati u herceg popuse popusicu je i ja,al do tad podrzavam ovo
što reći na ovo? http://www.index.hr/indexforum/postovi/35398/alija-izetbegovic-se-izjasnjavao-kao-srbin/1
Pa ako nisi zelio ostati neopredijeljen u tom periodu morao si se tako izjasnjavati, prije nego pocnes pisat gluposti pogledaj o kom se periodu radi.
evo-pogledao: http://bs.wikipedia.org/wiki/Popis_stanovni%C5%A1tva_u_SR_Bosni_i_Hercegovini_1961.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Nemojte samo sazivati stranački Sabor prije popisa, da se ne bi slučajno donijeli odluka da su Muslimani Iliri, ili nedaj bože Bogumili, što bi dovelo ljude do potpune zbunjenosti.
Gimnazijska svjedočanstva: Bakir Izetbegović u školi imao skoro sve dvojke i loše vladanje U drugom razredu od 13 predmeta čak iz osam imao dvojku, u trećem iz pet, a u četvrtom iz četiri, a "dovoljnim" je ocijenjen i na završnim maturskim ispitima Kada bi bh. političari imali obavezu da u oficijelnim biografijama objelodane svoje (ne)uspjehe u osnovnoj ili srednjoj školi, Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH, morao bi pokazati javnosti i tu svoju veliku sramotu.
Hahaha, čuj sve aktivnosti usmjeriti na statistiku. Znaju gdje ima dovoljno ovaca za zadržat ih u stadu pričom o ugroženosti.
oni samo pricaju a nista ne rade, pravi demagozi, tako i dobijaju glasove, probudimo se konacno
Zar bosnjaci ne vjeruju u demokratske institucije i evropske vrijednosti po kojima nije bitno ko si i kako se zoves vec sta i kako radis ti kao pojedinac... Kako to da je SDA vise interesuje koliko ima gladnih bosnjaka od toga kako tim istim bosnjacima popraviti stanje u kojem zive.
Ne znam gdje ti to pise u tekstu. Nisam iz SDA ali meni je jako bitno kako se neko zove i da znam da je moj i da me sutra nece zaklati kao sto su radili mnogo puta kroz historiju ili da nece blokirati dobivanje maticnog broja ili bilo kakav moj napredak. Ako pogledamo u evropu i evropske vrijednosti, ona tamo mozda i nije bitno kako se zoves, ali samo ako si katolik.
a sto bi se SDA brinuo vise za bosnjake od hrvata ili srba?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)