Novi Grad
10

Osigurano 430.000 KM za završetak radova na izgradnji školske sale u Dobroševićima

Klix.ba
Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović i pomoćnik načelnika Općine Novi Grad za finansije Emir Dedović potpisali su danas Aneks II Sporazuma o sufinansiranju kojim su odobrena sredstva u iznosu od 430.000 KM za završetak radova na izgradnji sale za tjelesni odgoj u JU Osnovna škola "Mustafa Busuladžić" u naselju Dobroševići.

"U cilju stvaranja adekvatnih uvjeta za odvijanje nastave iz predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj prije nekoliko godina je pokrenuta inicijativa za izgradnju sale za tjelesni odgoj", prisjetio se ministar Kazazović, prije potpisivanja, te dodao kako je Općina Novi Grad nakon toga provela proceduru za izbor najpovoljnijeg izvođača radova koji radi na njenoj realizaciji.

Sredstvima sufinansijera Ministarstva i Općine u iznosu od 800.000 KM osiguranim u prošloj budžetskoj godini pokrenuta je izgradnja ove sale, a koja bi nakon potpisivanja današnjeg aneksa ugovora trebala biti završena.

Istaknuto je i da su u Budžetu za ovu godinu planirana sredstva u iznosu od 150.000 KM za nabavku neophodne sportske i druge opreme kojom će biti opremljena ova sala.

"Ovim će se stvoriti svi potrebni uvjeti za odvijanje nastave iz ovog predmeta, čiji značaj se ogleda u unapređenju opšćeg zdravstvenog stanja i pravilnog razvoja naše djece", naglasio je ministar Kazazović.

Današnji potpisnici su podsjetili da je sredstvima u iznosu od 1.600.000 KM ovog ministarstva i novogradske općine izdvojenim u periodu od 2014. do 2016. godine dograđen dio objekta sa potrebnim učionicama za optimalno izvođenje nastave u ovoj školi.